Gość C.MILE Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam Was, Mam taki problem z klimą w moim RS, po przebytej trasie jakiś tydzień temu wyłączyłem auto na chwile, aby zatankować jeszcze przy działającej sprawnie klimie. Po uczcie dla brzucha mojej śliczontki, klimatyzacja przestała chłodzić Pomyślałem, że to może z powodu mojego zapier... z dużymi prędkościami przez 500km, więc dojechałem do domu na spokojnie. Jednak sytuacja się nie zmieniła, więc zacząłem działać. Sprawdziłem w serwisie klimy i autoryzowanym, nabita jest prawie na max, błędów w elekt. nie ma, więc autoryzowany serwis stwierdził że to na 99% kompressor. Znaleźli jakieś pyłki na filtrze no i postawili diagnozę, że kompressor + cały układ klimy za ca. 15.000 zł z robocizną naturalnie. Dlatego mam do Was prośbę zanim odstawię auto na serwis i wydam na klimę "15", chciałbym aby ktoś polecił mi dobry serwis, który ogarnia tego typu problemy. Może wystarczy sprawdzić kompressor lub ewentualnie wymienić bez jakichkolwiek znacznych zmian układu. Może ktoś z Was miał podobny przypadek, ale ja jestem mega zaskoczony, że to stało się w moim Audi. Ponadto mam na części czekać 2 tyg. więc ogólnie mnie szlag trafia w tej Polsce. Jeśli macie jakąś sprawdzoną firmę w Warszawie , ewentualnie Lublinie bo tam często jestem to chętnie skorzystam Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Gość Iceman Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 ja stawial bym na talezyk na sprężace ,czesto sie zrywa bez żadnego powodu ( koszt około 400 zl) łatwo sprawdzic wystarczy pokrecic talerzykiem na wyłączonym silniku ,jeżeli można pokrecic to 100% talerzyk pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi