AudiA4ClarSport Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 http://i.imgur.com/8f0CF5R.jpg Nie mogę dojść, w którym miejscu siedzi ta końcówka rurki, szukam wszędzie przy silniku i nie mam pojęcia gdzie siedziała przez przypadek ją wyciągnąłem. (czyściłem przepustnice) Audi A4 B5 silnik 1.8 benzyna.
ja74687 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 a to nie jest czasem od odmy ?? Niech ktoś Ci to potwierdzi ale mi się zdaje że to idzie do odmy
MATIUS Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 ta rura idzie od kolanka odmy pod kolektorem ssacym
Labiel Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jednym słowem odma do wymiany bo się rozleciała. Na twoim miejscu, jeśli masz wywaloną przepustnicę to ściągałbym cały kolektor ssący. 10 minut zabawy: 2 śruby + musisz dokupić opaski na łączniki i po sprawie. Wtedy jest znacznie lepsze dojście.
MATIUS Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 tak jak kolega labiel piszę lub zgrabnę rączki po wyjęciu przepsustnicy też dadzą radę ale teraz jak bym wymieniał ściągnoł bym kolektor
Enszo Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 mozna takze zrzucic pasek od alternatora oraz alternator i wymienic odme ja tak robilem
Labiel Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Najprościej i najszybciej jest wyjąć kolektor. Wiem co mówi bo wyciągałem go kilka razy, z alternatorem też się bawiłem i raczje nie polecam. Czasem są z nim problemy.
ADHDmfe Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 najprościej i najszybciej, ale tu ostrzeżenie, ten kolektor siedzi w takim miejscu gdzie zbiera się maras.. uważaj, żeby ten maras nie wpadł Ci na kanały dolotowe i na zawory bo później możesz mieć problem przez porysowane gładzie cylindrów. przedmuchaj najpierw ten syf zanim go zdejmiesz a później upewnij się, że nic nie naleciało.
Kosa-00 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 przewód dochodzi do odmy na bank ja wyciągałem alternator ale miejśca nie za bogato najlepiej wypiąć odme dokręcić ten wąż i wpiąć odme na taką wsuwkę jest odma
Rekomendowane odpowiedzi