hager84 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam kolegów. Przy okazji wymiany rozrządu powiedziałem mechanikowi aby zaglądnął do napędu pompy olejowej bo czytałem o feralnym napędzie i chciałem sprawdzić jego stan. Po zdjęciu michy jak na foto. Moje pytanie czy te zachodzące na siebie koła zębate to swap pompy oleju, jeżeli tak to czy serwis audi prowadził jakaś wymianę na gwarancji? Auto ma przebieg 180tyś rocznik grudzień 2005
Wihajster Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 BRE mialo napęd zębatkowy wiec masz wszystko normalnie Sprawdz zabierak i gnazdo czy nie ma luzów.
hager84 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Dzięki kolego za info niestety autko już złożone a mechanik nic nie stwierdził wiec chyba ok ale po następnej wymianie rozrządu za 60 000 zaglądnę czy tam nie ma luzów może napęd wytrzyma
SotoM Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 to trzeba bylo odrazu wsunac tam nowy zabierak...a tak masz tylko nowy silikon pod miską...
rakud29 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 no wlasnie jak miales to rozebrane trzeba bylo zabierak wymienic i sprawdzic luz a tak to za darmo mu placisz teraz za odkrecenie miski ---------- Post dopisany at 00:21 ---------- Poprzedni post napisany at 00:20 ---------- mozesz powiedziec ile zeszlo mechanikowi z ta robota bo jest troche pracy ja sobie sam to robilem
hager84 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2014 3 dni roboty z wymiana rozrządu oleju i płynu w chłodnicy części ok 1200 pln robocizna 750 zł. Mogłem szybciej poruszyć temet ale naprawde to sie spodziewałem tego słynnego imbusika albo kół zębatych.
Wihajster Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 ale naprawde to sie spodziewałem tego słynnego imbusika albo kół zębatych.sam sobie zaprzeczasz tematem i pierwszym postem
hager84 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2014 no cóż nie każdy jest alfą i omegą w dziedzinie motoryzacji za brak odpowiedniej wiedzy trzeba płacić cos czuje że jeszcze raz będzie trzeba ściągać michę i zobaczyć co z tym zbierakiem. Są jakieś objawy uszkodzonego zbieraka ?
SotoM Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 slychac w dolnej czesci silnika taki jakby metaliczny grzechot trzaski...zdarza sie tez usterka bez obiawów odrazu na fisle czerwony napis cisnienie oleju. wtedy motor gasisz i niech cie nie kusi zapalac. silnik zapali ale bedzie pracowal na sucho z braku napetdu pompy oleju
hager84 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2014 wielkie dzięki kolego SotoM za info
Rekomendowane odpowiedzi