SMolaT Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witam , Mam pytanie odnośnie skrzyni tiptronic ,bo nie moge znaleść konkretniej odpowiedzi. Wszędzie podają ze manual ma do setki 8.2 a automat 9.6 więc strata w przyspieszeniu jest dosyć spora... pytanie moje jest takie ,czy w tiptronicu przy manualnej zmianie biegów nadal bedzie ta strata prawie 2 sekund ? Z góry dziekuje wam za odpowiedź ,pozdrawiam`
!rafi Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 A czemu mialoby byc szybciej ? Skoro dalej automat zmienia bieg, ty tylko mu pokazujesz kiedy ma to zrobic.
majkel_majki Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Pogorszenie osiągów wynika z konstrukcji sprzęgła w automacie, do momentu spięcia lock-up masz permanentny poślizg sprzęgła. Z drugiej strony ze świecą szukać kierowcy, który w manualu wykręci katalogowe przyspieszenia i jednocześnie będzie te biegi zmieniał gładko i kulturalnie, a nie jak małpa.
SMolaT Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2014 No tak ,w sumie racja ,dzieki wam za pomoc mam okazje kupic wlasnie A4 z 2.4 w tip i nie wiem czy warto
Rekomendowane odpowiedzi