Nomaiks Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Witam, kupiłem przed wczoraj audi a4 b6 1,9 tdi 101koni jednakże podczas powrotu do domu podczas większych obrotów silnik zaczął mi skakać i telepało budą- nagle tak jakby jeden cylinder przestał pracować i zapaliła się kontrolka od asr. Zgasiłem go zapaliłem dojechałem do domu, podjechałem na komputer powiedzieli że cylinder jeden przestał pracować. I raz pracuje raz nie od czego to zależy ?>? Co może być przyczyną?>? Auto 206tysiecy wyjechało od niemca z serwisu ma teraz 217tysiecy. Co to może być ?>?
POWER-KRIS Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Może trzeba docisnac styki na PD pod pokrywa zaworów. Może się wtrysk kończy mechanicznie. Pewnie 4 znając życie.
moniuh Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 jak masz kabel to zrób logi grupy 13,18 i 23 zobaczy się jak wygląda sytuacja z pompowtryskami. Ja ostatnio miałem problem podobny do twojego. Na 3 cylindrze po przekroczeniu 70 stopni zaczynał wywalać błędy missfire intermediate. i dawka leciała na 2,99mg. Dostałem na czas naprawy gwarancyjnej tymczasowy i moc wróciła i już nie telepie.
Rekomendowane odpowiedzi