Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wzór licznika inny niż w innych a4 ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no jezdzi sie elegancko sladów tez zadnych nie ma czy co jesli ktos z was umiałby to sprawdzic wszystko po Vinie to ja numer moge podac i bym poprosił:) hehe

Opublikowano

w b6 przeciwmgielne jest z jednej stony znawco :decayed:

---------- Post dopisany at 19:35 ---------- Poprzedni post napisany at 19:35 ----------

tak a6 c6 jest symetryczna

Opublikowano

Ale z drugiej tez można podłączyć. Tylko kabel z lewej puścić.

Opublikowano

to ze kabel to wiem , chodzi o to jak fabrycznie jest wypuszczona ,chodzi ze b7 ,a chyba seryjnie 2 tylnie przeciwmgielne a b6 ma jeno własciewe dla danego kontynentu i niekiedy po tym sie poznaje

Opublikowano
w b6 przeciwmgielne jest z jednej stony znawco :decayed:

że w B6 jest jedno to nie wiedziałem myślałem że tak jak w B7

Opublikowano
  • Autor

No i jeszcze taki mały szczegól na jaki wpadłem przegladajac internet tabliczke znamionową odnosnie cisnienia w oponach i rodzaju opon itd, mam po stronie kierowcy czyli tak jak powinno byc po prawej stronie zadnego sladu po takowej tabliczce.

Opublikowano

Nie wiem jak w B7 ale w B6 strona po której jest wlepka z rozmiarami i ciśnieniami o niczym nie świadczy. Są auta LHD a nalepka jest po stronie pasażera.

Opublikowano
  • Autor

Yhym, według kodów wyposażenia sprawdziłem to wychodzi ze angol no bo w angli sprzedany i wogole ale czy ktos jest w stanie mi po numerze VIN sprawdzic kiedy byla przekladka i czy w ASO czy nie , przy jakim przebiegu albo cos??

Opublikowano

Skoro autko śmiga i niema żadnych dolegliwości to zawsze możesz mówić że masz niepowtarzalny licznik jakiego nikt nie ma. A drugie wyjście to zrób moda i wstaw kolor.

Opublikowano
  • Autor

no autko smiga niesamowicie w sensie prowadzenie ma zawieszenie 1BE plus papuć 235/40 R18 198tyś przebiegu jak kupywałem teraz mam 204 tys i kurde autko jak przyklejone do asfaltu w zakretach i na prostych, przebieg juz niby jest a zadnych stuków, zadnych luzów nic kompletnie, a tak przy okazji sie spytam mimo ze to nie dzial do tego jak depne w gaz to oprocz zwyklego klekotu 1.9 taki pkimruk dosc głosny jest mechanicy twierdza ze turbina taki dzwiek ma, kiedys w tarym benzyniaku jak obudowy filtra powietrza nie domknalem to tak bylo tylko ze glosniej te typy tak maja?

---------- Post dopisany at 19:43 ---------- Poprzedni post napisany at 17:10 ----------

a co do modów to myslałem nad montażem pełnego FIS bo w tej chwili aby zasięg mi pokazuje na allegro znalazłem gościa navipol w krakowie za 399zł robia wszystko w cenie wliczone czesci mozecie cos o nich powiedziec? mial ktos z nimi kontakt?

Opublikowano

Tyle, ze 400 za fis to rozbój w biały dzień. Poszukaj w dziale zrób to sam i zobaczysz, ze to żadna filozofia a tym bardziej powód aby wołać tyle pieniędzy.

Opublikowano
  • Autor

ja nie mam przyrzadów w sensie vag itp aby to mnie blokuje :kwasny: manetke bym kupił czy co tam potrzebne ale co do dzialan z komputerem to nie mam mozliwosci:/ chyba ze ktos by pomógł skoro mozna taniej niz 400:wink:

---------- Post dopisany at 20:10 ---------- Poprzedni post napisany at 20:08 ----------

a w razie wymiany licznika czy samych tarcz to skalowanie na nowo zeby dobrze predkosc wskazywał to jakis problem z tym jest czy tez w miare łatwo? i odnosnie FISa ile watków tyle opini trzeba w koncu licznik wymieniac ? czy nie? i co takk naprawde pelen FIS daje ? jaki zakres funkcji i bajerów?

Opublikowano

Tarcz to "Samoróba" w celu zeuropejszczenia anglika. Wiem, sam będę takową na dniach zamawiał do B6. Auto na 100% anglik, tylko dobrze przełożone i tyle w temat. Ingerencji w konstrukcje nie ma, śladów po nie fachowej przeróbce nie ma, więc nie masz się czym martwić.

Licznika nie przekodujesz tak, aby pokazywał na godzinie 12nastej 100km/h jak to jest w europie, stąd te tarczki. Jedynie wymiana licznika zostaje.

W ciemno strzelam, że masz pełnego S-Line z zewnątrz i wewnątrz jak to w Anglii w 90% przypadków bywa :wink:

Opublikowano

Dziwne tylko, ze ktoś fachowo przekladke zrobił co tanie nie jest żeby dobre, nie zjechane elementy wnętrza zamienić a zostawił takiego babola z zegarami, mi to jakoś nie pasuje.

Opublikowano
Dziwne tylko, ze ktoś fachowo przekladke zrobił co tanie nie jest żeby dobre, nie zjechane elementy wnętrza zamienić a zostawił takiego babola z zegarami, mi to jakoś nie pasuje.

A kto, 10lat temu rozróżniłby w B7 zegary EU do przerobionych UK? Po co zmieniać licznik za parę ładnych złotych (wtedy myślę, że tysięcy) skoro można wstawić tarczkę za o wiele mniej (teraz jakieś 100zł), nie kombinować z IMMO, zostawić w liczniku ori VIN itp?

---------- Post dopisany at 16:33 ---------- Poprzedni post napisany at 16:31 ----------

Kluczyk od stacyjki pasuje do wkładki drzwi?

Opublikowano
  • Autor

odnośnie kluczyka to sam nie wiedzialem wiec poszedłem do garażu sprawdzić no i pasuje elegancko, odnośnie pakietu "S-line" to tak kolego jak mówisz mam zewnętrzny i wewnętrzny, aby czarnej podsufitki nie mam, a przekładka faktycznie fachowa nawet czujnik zapiecia pasów jest tylko po stronie kierowcy wiec tez musieli przełożyc chyba ze byl po obu stronach a dla pasażera sie popsuł ale to by błaad gdzies wywalało albo kontrolka by swieciła:)

---------- Post dopisany at 19:13 ---------- Poprzedni post napisany at 19:09 ----------

i licznik np przebieg pokazuje w kilometrach caly czas i według ASO tez sie zgadzają przebiegi w kilometrach od poczatku serwisowany byl do bodajze 160 ponad tysięcy w 2012roku a ja kupiłem teraz w lutym przy przebiegu 198 tak wiec wszystko pasi:decayed:

---------- Post dopisany at 19:21 ---------- Poprzedni post napisany at 19:13 ----------

A jeszcze małe info co do kluczyka potwierdzające fachową robote. To znaczy auto do Polski przyjechało z Francji bez ksiązki serwisowej i z jednym kluczykiem (jak większosc aut z tego kraju) i ja przez ASO dorabiałem i programowałem drugi kluczyk i robiłem to w ten sposób ze zamówiony był z fabryki po numerze VIN i pasuje bez problemu, wiec przekładka albo była w ASO albo ktoś sie naprawde bardzo bardzo przyłożył że zamek jest normalnie w drzwijach kierowcy i kluczyki pasuja do stacyjki i do zamka dobrze myśle?

Opublikowano

A ASO nie bawiliby się w przekładki :wink: Ktoś po prostu się przyłożył do przekładki :)

Opublikowano
  • Autor

chyba że wyszedł z fabryki na rynek angielski z kierownicą po lewej stronie czyli normalnie (w angli mozna przecież rejestrować pojazdy z kierownicą po lewej lub prawej stronie-a przynajmniej tak było), w kodach wyposażenia jest L0R czyli niby ze po prawej stronie ale z innej beczki znam gościa co kupił nówke volkswagena i we wlepkach i kodach wyposarzenie troche rózni sie od stanu normalnego znaczy w kodach ma mniej niż jest w rzeczywistosci pisze ze czegos nie ma a faktycznie jest a auto nówka tak wiec nie wiem....Ale tak czy owak jesli nawet jest przekładka to sie nie martwie bo zrobiona pełna profeska:)

Opublikowano

jak nie masz VAG'a to i tak taniej wyjdzie Cię zakup VAG'a i manetki żeby zrobić pełny FIS :) razem ok 150 zł :) a VAG sie przyda zawsze :) potrzebny tylko klucz do kiery i długi torx do odkręcenia obudowy pod kierą i manetki :)

Opublikowano

a masz numer VIN widoczny pod przedni szyba?

bo tak maja angliki