Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki zawias do A4 b6 sedan ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,chce obnizyc autko o 3 do 5cm i teraz nie wiem co wybrac i wogole skad wziac? jaki zawias, czy same sprezyny ?jakie firmy? ceny? najlepiej jakby komfort niewiele spadl(bo zeby wogole nie spadl to nawet nie wspominam bo to wrecz nierealne:P ).prosze o wypowiedzi, pozdrawiam

Opublikowano

same sprężyny to na pewno nie (choć różne są opinie)... 50mm to już chyba jednak przesada, no chyba że jeździsz po torze tylko, albo trzymasz w garażu auto :)

Same spręzyny to raczej tania impreza.

Także jeszcze przemyśl te 50mm. Te 30mm to będzie chyba optymalne rozwiązanie, ale nie napisałeś w ogóle jakię masz kółka.

Tu fajnie stoi avancik

My_Avant_20050925_2nd_Pine_Back_Alley.jpg

Tak na zachęte :053:

Zawiecha firmy KW (ceny) do B6tki

gdzie kupić, ot pierwsze z brzegu:

http://www.atc.com.pl/index.php

Opublikowano
  • Autor

aha koleczka sa poki co seria 16" ale na lato moze przyjdzie 17 (a jak sypna wiecej kasiury to i 18) , ale to wciaz jest wielka niewiadoma

PS fakt z tym 50mm to przegialem jednak 30mm bo ogladalem fotki jak to wyglada :D

Opublikowano
  • Autor

hmm 50tys przelotu,no i byl przy 1,9tdi a to raczej ciezszy silnik, do 1.8t nie rozni sie zawias ??twardosc sprezyn ?

Opublikowano

to nie moja aukcja a co do wagi to wydaje mi się że jak szukałem zawiasu to 1,8t to były te same co 1.9 tdi masz namiary kolesia a co do 50 tys przejechanych w niwmczech to to jest jak 5 tys przejechanych w Polsce :(

Opublikowano

przede wszystkim sprawdź po kodach czy fabrycznie auto nie zostało obniżone.

Szukałbym zawiechy gwintowanej, zawsze ustawisz pod swoje gusta, kółka i porę roku nawet.

Opublikowano
  • Autor

moje nie zostalo. teraz zwracam sie do posiadaczy b6 1.8T najlepiej s-line i ludzi majacych ETKI jakie sa numery seryjne amorow do 1.8 T bo rozwazam kupno tego zawiasu z aukcji i chcialbym zeby pasowal.pozdrawiam

Opublikowano

masz ośke??

Opublikowano
moje nie zostalo. teraz zwracam sie do posiadaczy b6 1.8T najlepiej s-line i ludzi majacych ETKI jakie sa numery seryjne amorow do 1.8 T bo rozwazam kupno tego zawiasu z aukcji i chcialbym zeby pasowal.pozdrawiam
Nie zapomnij porównać z ceną w ASO!!!
Opublikowano

Witam, mogę coś powiedzieć na temat komfortu zawieszenia, które jest oryginalnie montowane w wersji s-line takowe posiadam w moim avancie ( tzn. wg producenta zawiecha obniżona o 2cm i oczywiście inne amorki). Mam już przejechane 170 tyś i zastanawiam się czy na wiosnę nie zmienic na serię, oponki i felgi na lato od zawsze 235/45/17. Jeśli chodzi o komfort to jest to niezły kompromis pomiędzy bezpieczeństwem a

miękim resorowaniem ale biorąc pod uwagę nasze kiepski drogi to po dłuższej eksploatacji człowiek ma troszkę dosyć walenia i wg mnie szkoda autka. Zdecydowanie odradzam obniżanie autka poniżej tego co zaleca producent, chyba ze ktoś jeżdzi tylko po lotniskiu ;) Oczywiście na równej drodze autko sunie jak po szynach. Pomimo tych 2cm i tak trzeba bardzo uważać na koleiny i krawężnki. Nawet na spowalniaczach można uszkodzić autko.

Dopiero zimą kiedy zakładam stalówki 16 i oponki 205/55 to jakoś w miarę można podrózować. Najgorszy jest moment zmiany z zimówek na letnie wtedy to dopiero człowiek przeżywa szok i ma ochotę wywalić amorki i sprężyny na serię.

pozdrawiam i życzę małych dziur.

Opublikowano
  • Autor

no to daliscie mi nieco do myslenia tym bardziej ze na wiosne szykuje sie wieksza felga... tylko jak to bedzie wyglada 17 albo 18 i seria zawias :( praktycznosc czy wyglad oto jest pytanie :/

Opublikowano
zwracam sie do posiadaczy b6 1.8T najlepiej s-line i ludzi majacych ETKI jakie sa numery seryjne amorow do 1.8 T

podaj typ handlowy auta a podeślę Ci nr części

pozdrawiam