xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 witam mam pytanie odnośnie skraplacza w b5 czy po załączeniu się klimy od razu powinno się coś pojawiać pod autem mam na myśli wodę czy dopiero po jakimś czasie korzystania. pytam ponieważ ostatnio przejechałem na klimie z 5 km i w garażu nie zauważyłem nic aby się skraplało i nie wiem czy powinno od razu czy to tylko jest wtedy jak są jakieś upalne dni lub dłuższy czas użytkowania
seban-serwis Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 wszystko zależy od temperatury im wyższa tym więcej skroplin wody
xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Opublikowano 3 Maja 2014 ok dzięki za odpowiedź bo myślałem że może jest już coś nie tak bo pamiętam że w tamtym roku w lato skropliny były ale to były upały.
seban-serwis Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 ale dla pewności możesz przeczyści odpływ wody z nagrzewnicy
xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Opublikowano 3 Maja 2014 a masz może jakiś schemacik gdzie to jest bo nie za bardzo wiem gdzie
seban-serwis Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 z prawej strony jest odpływ najlepiej zdemontować schowek i będzie go widać jak znajdę wstawię zdjęcia
xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Opublikowano 3 Maja 2014 ok dzieki też poszukam, ale kiedyś po coś zdejmowałem schowek ale nie rzuciło mi się w oczy nic takiego
seban-serwis Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 tu masz zdjęcie ---------- Post dopisany at 20:58 ---------- Poprzedni post napisany at 20:53 ---------- co prawda to passat ale w a4 jest podobnie
tomasz102 Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Zobacz czy nie masz mokro pod dywanikiem pasażera. Jeżeli tak to znak, że odpływ jest niedrożny. Zaczyna się sezon, gdzie klima będzie częściej używana, możesz zdjąć filtr kabinowy i prysnąć jakimś odgrzybiaczem. Jeżeli będzie on wylatywał pod samochodem to dobrze, a jeśli nie to oznacza brak drożności, zwykle na dywanik pasażera poleci on.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Opublikowano 3 Maja 2014 aha ok zobaczę w wolnej chwili gdzie to jest u mnie i co ten wężyk czy co tam jest wyjmuje się czy jak ?
seban-serwis Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 wydląda to tak ---------- Post dopisany at 21:28 ---------- Poprzedni post napisany at 21:27 ---------- albo przeczyść wylot od strony podwozia silnika
xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Opublikowano 3 Maja 2014 ok teraz skojarzyłem gdzie to jest ale chyba najlepiej będzie najpierw tak jak kolega pisał że tam gdzie filtr kabinowy psiknąć jakimś odgrzybiaczem i zobaczyć czy od spodu będzie kapać czy nie bo tu jak po rozkręcam ten lejek cały to później po złożeniu może być gdzieś coś nie szczelne. znacie może jakiś dobry preparat do odgrzybiania ?
Rekomendowane odpowiedzi