rafal9119 Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Siema na moim monitorze LG w2261v wyskoczyla czerwona kropka-martwy pixel da rade go jakos usunac? program udpixel nie pomaga. to znaczy ze jak jeden wyskoczyl to posypie sie cała reszta? i monitor bedzie do wymiany??
Booster Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 nie masz co panikować, 1 wypalony piksel to nic nadzwyczajnego, u mnie w samsungu od nowości jest 1 trafiony
rafal9119 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Opublikowano 3 Maja 2014 to mowisz ze wiecej sie nie wypali? a probowales jakos naprawic to u siebie?
Booster Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 zostawiłem, przy rozdzielczości HD nie rzuca się w oczy
rafal9119 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Opublikowano 3 Maja 2014 u mnie tez w HD ale jakos go zauwazam
Kazik123 Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 moj siostrzeniec dostawał kropke jak coś odpierdIelił w przedszkolu :-) monitor zostaw bo jeden pix to nie tragedia miałem podobnie i śmigał
karolas123321 Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 LG nie daje przypadkiem dozywotniej gwarancji na badpixele?
choco Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Możliwe, że dają. Ale trzeba dokładnie sprawdzić. Bo niektórzy producenci niby dają gwarancję na wypalone piksele ale tylko pod warunkiem, że jest ich konkretna ilość (na pewno więcej jak jeden). Co do samego piksela, to nic na to nie zrobisz. Żadna sztuczka, program itd. nic nie da. Ogólnie jak masz gwarancję to poczytaj, może jest szansa wymiany / naprawy u producenta. Odnośnie pytania, czy to będzie postępować. Ciężko powiedzieć. Ja bym się nie bał, że za miesiąc pół monitora będzie wypalone. Przypuszczalnie nic więcej nie wyskoczy.
rafal9119 Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Opublikowano 4 Maja 2014 Data produkcji monitora to Tydzień 2 / 2009. tak wiec juz po gwarancji. to mowicie ze nic sie wiecej nie wypali?
WiesiekM Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 To nie jest martwy pixel (death pixel), tylko tzw. hot pixel. Mam taki od 5 lat na ekranie laptopa i już się do niego przyzwyczaiłem
rafal9119 Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Opublikowano 4 Maja 2014 skoro tak mowicie. pożyjemy zobaczymy. a jak to jest z martwymi pixelami w tv LED???
WiesiekM Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 JAN POGOCKI >> homepage | poradniki | Napraw "gorący" lub "martwy" piksel na Twoim monitorze LCD
Rekomendowane odpowiedzi