Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Awaria systemy wtrysku - co w praktyce oznacza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj jadąc samochodem wyskoczyła mi ta kontrolka "awaria systemu wtrysku" poszperałem w internecie, ale generalnie za dużo się nie dowiedziałem co to może oznaczać.

Samochód to a4 b6 1.8T

Wyczytałem że komunikat jest dość popularny, ale co oznacza to w praktyce? Co mogło się stać, a raczej ci mnie czeka.

Jutro podjadę pewnie do mechanika na komputer, ale chciałbym poznać możliwe awarię.

Dzięki za uwagę.

Opublikowano

Bez podłączenia pod VAG można tutaj gdybać. Czy po zapleniu się kontrolki były jakieś inne objawy? silnik stracił moc? itp.

Opublikowano

Nie nie, auto przyśpieszało cały czas tak samo jak przed zapaleniem kontrolki. Obroty trzymał cały czas równo.

Byłem u mechanika, wyskoczyły jakieś cztery błędy odnośnie sony lambda - ale prawdopodobnie przez to że auto ma wycięty katalizator.

Pokasował mi błędy, za jakiś czas podjadę sprawdzić czy wszystko gra.

Dzięki za zainteresowanie!

Opublikowano

Jak nie masz kata i nie masz emulatora na 2 sondzie, lub programowo wyłączonej to błędy będą wyskakiwać po około 100km

Opublikowano

Chyba masz rację kolego bo dziś znów mi się kontrolka zapaliła.

Rozumiem że nie powinienem się mocno denerwować? Poprzedni właściciel mówił mi że okresowo kontrolka się zapała mu i gasła po jakimś czasie.

Opublikowano

Kup emulator 40zł i po kłopocie

Opublikowano

Dzięki, po weekendzie podjadę do mechanika bo mam parę rzeczy do porobienia więc podrzucę mu kolejne zadanie.

:)