colak Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 Witam Panowie jakieś 6m-ce temu zmieniałem rozrząd w swym aucie od jakiś 4-3 miesięcy zauważyłem ubytek płynu zwaliłem osłonę dolną silnika i wydaję mi sie że to wina pompy wody że to ona puszcza wstawiłem Ruville i tu mam pytanie oczywiście jesli zwale wszystko i wymienię pompę teraz myślę o SKF ( może jakieś propozycje ) to czy należy wymienić ten hydrauliczny napinacz paska rozrządu ? może jakiś sposób by go zdemontować by nie uszkodzić i założyć ponownie ? co należy wymienić przy takiej naprawie ? a może jakies inne propozycję Pozdrawiam colak.
kawowy19 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 pompa wody z rouvill'a to kiepski pomysł. Często miałem reklamacje na nie, choć niekoniecznie z 1,8T. Skf, hepu to chyba najlepsze opcje "jakościowe" na rynku zamienników.
colak Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Opublikowano 5 Maja 2014 Przyznaję to był błąd koledzy tez mi powiedzieli to mieli z nimi problemy ale było juz po fakcje choć kiedyś do innych aut wstawiałem i było ok widocznie poszli po jakości A wypowie sie ktoś co do napinacza hydraulicznego ?
soul87 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 polecam HEPU, metalowy wirnik ... napinacz hydro produkuje chyba tylko w zamienniku NTN (SNR) i na 1 montaz audi montuje napinacz chyba tez tej firmy.
colak Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Opublikowano 5 Maja 2014 a czy demontował ktoś i zakładał z powrotem jak to zrobić ???
Rekomendowane odpowiedzi