calvxrr Opublikowano 7 Maja 2014 Opublikowano 7 Maja 2014 Witam, od kilku dni zmagam się z brakiem możliwości sterowania radiem przy pomocy kierownicy wielofunkcyjnej. Kierownica wcześniej działała bez problemu. Przyciski zmiany kanału, głośności, przycisk MODE i ten drugi po prawej również funkcjonowały. Niestety pewnego dnia rano, włączyłem radio, chciałem pogłośnić, zmienić kanał i nie działa. Żaden klawisz na kierownicy. Klakson działa. Co może być przyczyną? Bezpiecznik, czy może odpięta taśma? Pozdrawiam! calvxrr
kdawid Opublikowano 7 Maja 2014 Opublikowano 7 Maja 2014 Odpięta taśma to mało prawdopodobne, chyba że odpięła się wiązka w kierownicy od taśmy lub od przycisków.
calvxrr Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 Czy istnieje gdzieś opis jak tą kierownicę (trójramienna skórzana) sciągnąć? Znalazłem opis tylko do czteroramiennej na audizine.
kdawid Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Czy istnieje gdzieś opis jak tą kierownicę (trójramienna skórzana) sciągnąć?Znalazłem opis tylko do czteroramiennej na audizine. Tutaj masz http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/
Gość .... Opublikowano 9 Maja 2014 Opublikowano 9 Maja 2014 Podświetlanie działa ? można spokojnie vcds sprawdzić każdy klawisz czy działa pod modułem kierownicy 16. Zanim zabierzesz sie za rozbieranie.
czaki22 Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 sprawdzic na blokach czy sterownik je widzi
ted25 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Mam podobna sytuacje. Sprawdzilem VCDS: sterownik widzi ale nie dzialaja mi przyciski. Rolki do glosnosci, zmiany stacji dzialaja ale przyciski nie. Kodowanie?
islandus Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Witam panowie passat b6 2005 rok 2.0 tdi kierownica multifunkcyjna nie działa,klakson nie działa.ciekwostka ze działa po zapłonie a po odpaleniu silnika przestaje. .. jakieś wskazówki
Rekomendowane odpowiedzi