Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Instalacja Telefoniczna AUDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W audi ojca jest oryginalna instalacja telefoniczna w podlokietniku lacznie z jakims archaicznym ericcsonem ktory niestety nie dziala. Kabel przechodzi w dol i konczy sie wtyczka niedaleko zapalniczki (tam tez jest gniazdo w ktore jest wetknieta wtyczka) Chcialem spytac czy ktos z was posiada taki patent - z tego co widze w instrukcji obslugi jest to produkt firmy cullmann robiony specjalnie dla audi. Chodzi mi o to czy jest mozliwe znalezienie takiego kabla do jakiegos nowszego modelu telefonu (w instrukcji obslugi audi jest na obrazku jakas nokia - rownie stara jak ericsson), albo czy ktos ma schemat stykow w tym gniazdku zeby ewentualnie samemu pokombinowac i zrobic podlaczenie do jakiegos normalnego tel?

Opublikowano

Ja mam takie coś tylko do telefonu bodajże Siemens c55. Zajmuje toto cały podłokietnik i w ogóle się nie przydaje. Myślę, żeby to wywalić i zrobić w tym miejscu podstawkę pod napoje. Tez chciałem to podłączyć, ale nie można nigdzie znaleźć podstawki do nowszych telefonów. Także chyba to zlikwiduję. Pozdrawiam.

Gość Szubek-line
Opublikowano

polecam niemiecki ebay tam jest dużo uchwytów za rozsądną cenę, ....ewentualnie serwis ale to już wydatek rzędu 500-600zł za uchwyt z kabelkiem i okolo 800zł za uchwyt IIgeneracji bez kabelka złacze w uchwycie. Tu jest link do jakich model tel są dostępne uchwytyz kablem bez kabla

[ Dodano: 10-01-2007, 23:36 ]

teraz prawidłowy link bez kabla

Opublikowano

Na niemieckim ebayu faktycznie sporo tego - tylko z wyzej przytoczonych przykladow widze ze to do nowszych autek (2003-2004) a moje jest 99 i fabrycznie byl jakis stary Eryk zamontowany, na ebayu co najwyzej jakas Nokia np:

http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=110075503926&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=001 Przydatne to pewnie jest tylko okazjonalnie, ja osobiscie mam sluchawke na BT i w razie czego jej uzywam , ale tatus lubi zeby dzialalo jak juz w aucie cos jest... - najlepiej jak by sie to dalo jakos na BT przerobic, zeby wyciszalo radio i korzystalo z zainstalowanego juz mikrofonu, ale to chyba wyzsza szkola jazdy. Poszukam schematu wtyczki telefonu i moze w ten sposob cos pokombinuje zeby sama wtyczke podmienic na jakis bardziej przyzwoity model. Dzieki za porady