Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znowu przerywa przy ruszaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kiedyś miałem już ten problem i mechanik go usuną grzebiąc coś w komputerze, macie jakieś pomysły co mógł zrobić, błędy ma mieszanki ale to od gazu, przepustnice adaptowałem kilka razy ale nic nie daje?

Opublikowano

Świece i kable do sprawdzenia - to podstawa. Cewki niestety nie sprawdzisz, jedynie podmieniając. Wysoki bieg, niskie obroty i gaz do dechy. Jak wtedy będzie szarpał to wielce prawdopodobne że coś z układem WN. Na PB i LPG tak samo? Jaki masz gaz? Podaj więcej danych bo z tego co napisałeś to jedynie wróżyć można.

Opublikowano

Cewkę można sprawdzić oscyloskopem z odpowiednią sondą :wink:

Opublikowano
  • Autor

Cewkę mam na podmiane i nie ma różnicy, na pb i LPG to samo, świece kupiłem nowe ngk i kable tez, na 90 coś z komputerem tylko nie wiem co wtedy ten mechanik zrobił

Opublikowano

LPG jakie? Przy którym kompie grzebał? Od PB czy LPG? Bo jak od PB to za wiele zrobić nie mógł: kasowanie błędów, adaptacja przepustnicy, reset itp.

Opublikowano
  • Autor

lpg 4 gen, grzebał vcds-em

---------- Post dopisany at 18:55 ---------- Poprzedni post napisany at 18:48 ----------

nie wiem czy to ma znaczenie ale jak wczoraj wszedłem do silnika to zamiast bloki pomiarowe 08 kliknąłem nastawy podstawowe 04 po prawej stronie, t to samo?, wybrałem 098 i się zaadoptowało od razu a dziś rano było lepiej ale pojeździł na gazie i znowu to samo, ale może to tylko zbieg okoliczności, przykładowe foto wrzucam o co mi chodzi

http://www.vag-com.pl/cmsfiles/image/odczyt_silnik.jpg

Opublikowano

Może być tak że po resecie ustawień ECU chodzi przez chwilę ok, do póki LPG nie narobi znów mu bałaganu - jeśli jest źle ustawione.

Opublikowano
  • Autor

wezmę potem to samo zrobię tylko dodatkowe wypale gaz i bezpiecznik wyjmę

Opublikowano

Gazu wypalać nie musisz. Zakręć mu zbiornik i tyle.

Opublikowano
  • Autor

dobra zrobiłem tak, zakręciłem butle, wyjąłem bezpiecznik od gazu potem adaptacja przez nastawy podstawowe 04 kanał 098, rano jadąc do pracy zobaczę czy coś pomogło

Opublikowano

w ten sposób robiłeś adaptację przepustnicy :) Jeżeli pomoże to LPG ma całkiem mapy rozjechane :)

Opublikowano
  • Autor

a czym się rożni adaptacja przez 04 od 08 i tam dopiero basic settings?

Opublikowano

nie pamiętam co się adaptuje w blokach 04 - 08, wiem że w 098 przeprowadzasz adaptację przepustnicy :)

Opublikowano
  • Autor

chodzi mi 04 08 ze zdjęcia wyżej, post 6

Opublikowano

niczym 08 to bloki pomiarowe czyli aktualne wartości z czujników jeżeli klikniesz na nastawy podstawowe tam to ci się przełączy na 04, różnica jest tylko w sposobie dostania się do nastaw podstawowych, albo przez bloki pomiarowe, albo bezpośrednio :)

Opublikowano
  • Autor

Lepiej ale jeszcze brakuje sporo

Opublikowano

a jakie masz LPG ?? :) Może te błędy mieszanki nie są wcale od LPG :)

Opublikowano
  • Autor

4 gen

Opublikowano

to mało prawdopodobne żeby błędy mieszanki od LPG były. Nie odkręcaj narazie tego LPG tylko zrób tak: odłącz mu przepływkę i zobacz co się będzie działo jak się polepszy to już masz przyczynę, jeżeli się nie polepszy to podłącz przepływkę, skasuj błąd, odłącz sondę i zobacz co się będzie działo jeżeli poprawa to masz przyczynę jak nie to pisz będziemy dalej myśleć :)

Opublikowano
  • Autor

Ok, a jak myślisz wypalić gaz z rurek czy może tak być przy zakręconej butli i wyjetym bezpieczniku?