Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szyba pasażera idzie w dół a do góry nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Wyjeżdżałem ostatnio rano około 10-tej z domu i po wyjechaniu za bramę postanowiłem wpuścić trochę świeżego powietrza. Opuściłem swoją szybkę do połowy. Opuściłem również szybę pasażera. Po chwili zamknąłem swoją szybę zaś szyba pasażera nie chciała się podnieść. Hm. Stwierdziłem, że jeszcze delikatnie na centymetr ją jeszcze opuszczę i spróbuje ponownie podnieść. Szyba oczywiście zeszła na dół ale do góry się już nie podniosła. Zacząłem więc dalej ją opuszczać i próbować ponownie ją podnosić. Niestety. Szyba zeszła w końcu całkiem na dół i lipa. Nie mogłem jej podnieść. Próbowałem ja zamknąć z przycisku pasażera. Bez szans. Zacząłem więc ruszać gumy między drzwiami i słupkami. Również bez efektu. Zmuszony byłem więc z powrotem do chałpy wrócić i odstawić maszynę do garażu z otwartym oknem.

Po południu, około 16-stej wsiadłem do samochodu, przekręciłem kluczyk w stacyjce w zapłon i nacisnąłem przycisk zamykania szyby pasażera. Szyba się zamknęła? Hm!

Od czego zacząć. Co sprawdzić i gdzie. Brak połączenia na jakiejś kostce?

Proszę o wsparcie.

Opublikowano

Kolego miałem podobnie /raz szyby się zamykały drugi raz nie/ po dokładnym sprawdzeniu przewodów pomiędzy drzwiami a słupkiem znalazłem ułamany przewód od masy.Wczesnej kilkakrotnie sprawdzałem i nie znalazłem tej usterki. Po naprawie szyby działają bez zarzutu. Powodzenia.

Opublikowano
Kolego miałem podobnie /raz szyby się zamykały drugi raz nie/ po dokładnym sprawdzeniu przewodów pomiędzy drzwiami a słupkiem znalazłem ułamany przewód od masy.Wczesnej kilkakrotnie sprawdzałem i nie znalazłem tej usterki. Po naprawie szyby działają bez zarzutu. nia.

Jak kolega mówi, pewnie ułamany przewód zasilania masy lub plusa, typowa dla naszych Audi. Zdemontuj gumę między drzwiami i sprawdź :wink:

Opublikowano

Rozumiem, że może to być oprzewodowanie w gumie zarówno po stronie kierowcy jak i pasażera?!