leszo62 Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 Witam ! Jestem nowy na tym forum szukałem podbnego tematu i nic nie znalazłem, jesi to już było to prosze o podanie linku do tematu. W moim audi a4 po odpaleniu słychać lekkie stuki. Wydaje mi się, że w rozrządzie. Po 2 sekundach pracy silnik rozprowadzi olej i słychać dużo ciszej. Po za tym nic się niedzje.
mat a4 Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 regulatory zaworow ci graja jak jest zimny to samo mialem zmienilem olej na fulsyntetik i cisza
wojtekce Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 mat a4 ma 100% racji regulatory luzów zaworowych :gwizdanie:
marekg Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 Ja po zmianie oleju z 0W30 na 5W40 zaobserwowałem identyczny objaw. Auto odpalone na zimno klepie jak nieprzymierzając bocian i po chwili przestaje. Szczerze mówiąc mam do w d.... W Seicento mi tak samo klepie regulacja luzów zaworowych na zimno i też żyje
banshee Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 ja mam taki sam objaw i w dodatku jak się dobrze nagrzeje jeden słychać. W weekend wymiana wszystkich popychaczy na INA :>
Rekomendowane odpowiedzi