Elmap Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Witam! Od czasu do czasu Audi 1.9 130KM lubi sie przydusic wyglada to tak jakby przy ruszaniu nie mial sily ruszyc i wskazowka od obrotomierza spada w dol przy czym kopci na siwo i strasznie smierdzi z wydechu, mozna przy tym uslyszec charakterystyczny metaliczny dzwiek tak jakby spod auta, na wyzszych biegach jak wskoczy na obroty powyzej 2.5tys obrotow jest jakby ok czuc moc tylko dlatego ze turbina sie zalacza ( dodam ze regenerowalem ja nie dawno ) usterka tak jak sama sie pojawia sama znika... bylem u 3 osob na kompie nic nie wykazalo zadnego bledu, takze wydaje sie ze wina lezy po stronie mechanicznej (katalizator?) mial ktos podobny problem prosze o pomoc za nie dlugo mam pilny wyjazd nie chcialbym doswiadczyc tej sytuacji na trasie.... pozdrawiam!
SotoM Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Tam nic takiego w sumie nie ma...ja bym sprawdził na początek w jakim stanie jest wałek rozrządu i hydropopychacze... droznosc katalizatora mozna bylo by sprawdzić.mozna go potraktowć pożądną myjką ćiśnieniową-wyprać go poprostu.
Elmap Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 watpie zeby byl to walek rozrzadu, samochod ewidentnie sie czyms dusi tak jakby go cos blokowalo przy czym szarpie i dymi... zdaza sie tak raz na jakis czas najpierw myslalem ze to cos z turbina bo i tak byla do regenerowania ale nic to nie pomoglo...
diesel1473 Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 Sprawdz EGR. U mnie wlasnie byly takie objawy przy niesprawnym zaworze. Zdejmij na probe wezyk z EGR i zobacz czy cos sie zmienilo.
Elmap Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Opublikowano 26 Maja 2014 myslisz ze gdyby byl EGR nie sprawny nie wywalilo by bledu na kompie ?
Rekomendowane odpowiedzi