Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 1.9 TDi Da sie zmienic skrzynie z 5 b na 6b

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam pytanie czy a A4 B6 1.9 tdi da sie zmienic skrzynie 5 biegową na 6 biegową bez wiekszych komplikacji czy cos moze nie pasowac :a4fan:

Opublikowano

nie wiem, ale sam bym sobie w b5 6tkę wpakował (ale dopiero po chipie bo teraz nawet 5tka to nadbieg)

Opublikowano
sam bym sobie w b5 6tkę wpakował (ale dopiero po chipie bo teraz nawet 5tka to nadbieg)

Prawda, też o tym myślę bo mi się obroty kończą.. 90km ma chyba krótsze przełożenia,

czy a A4 B6 1.9 tdi da sie zmienic skrzynie 5 biegową na 6 biegową

jeżeli od takiego samego silnika to pewnie bez większych ceregieli wskoczy ale nic uciąć sobie nie dam

Opublikowano

A ja bym u siebie zmienil z 6 na 5, bo są beznadziejnie krotkie przelozenia :/ i jak teraz bym cos kupowal to tylko z 5.

Opublikowano

oj z drugiej strony przy 200 km/h mam około 4400 obrotów, proste obliczenie wskazuje że przy 4900 będzie 222 km/h a to juz właściwie odcięcie

ALE mi zależy na dynamice, elastyczności a Vmax jest baaaardzo mało istotne (rzadko przekraczam 160), w sumie 5tka będzie w sam raz, pod warunkiem że mocy będzie tak ze 140 kuni

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 11-01-2007, 09:27 ]

jeszcze jakieś informacje podasz koledze na temat skrzyni biegów w B6 ?

Opublikowano
proste obliczenie wskazuje że przy 4900 będzie 222 km/h

ciekaw jestem na jakiej podstawie to obliczyles... chyba nie wziales pod uwage oporow powietrza...

Opublikowano

oj tam na oko, dla mnie to nieistotne, 200 mi wystarczy, toć to Polska :one:

Opublikowano

Wita

Kaj82 napisał żeby zminił z 6 na 5 szok, mam juz 5 auto z kolei ale 6-biegów to zajebiocha tylko trzeba sie przezwieczaić ale jest qull , zawsze chce miec taką ( przynajmniej w dieslu)

Opublikowano

na razie mam inne priorytety..... poza tym nad skrzynią nie myślałem nawet - wydawało mi się że do mojego kondona włożenie 6-cio biegówki jest bez szans...

Opublikowano

Trzeba sprawdzić po ETKA czy z twoim silnikiem były wypuszczane skrzynie 6 biegowe. Jak tak to kolejnym problemem może byś soft w kompie - myślę że będzie zależyny od skrzyni biegów.