Wojci0r Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Witam, posiadam dość nietypowy problem trudno mi opisać co i jak dlatego zamieszczę filmik i zdjęcia z kodami błędów. Wymieniałem moduł pod tempomat jakieś 2 miesiące temu. W piątek wszystko było ok a w sobotę rano zaczęło się, gdy auto jest wyłączone cały czas piszczy dźwięk tak jakby były światła włączone i na FIS-ie cały czas na przemian miga kontrolka z oleju i hamulców, stan oleju jest ok i płynu hamulcowego też, tempomat tez działa. Odłączyłem nawet akumulator na parę godzin ale dalej nic, kasowanie błędów też nic nie dało. Po odpaleniu auta wszystko gaśnie i autko jedzie normalnie a po zatrzymaniu i wyłączeniu znowu oświeca się wszystko
Gość Lokiszta Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 witam mi się dzieje podobnie jestem pewny,że wina leży w zawilgoconej elektryce.Trzeba rozebrać obudowę ECU,sprawdzić moduł komfortu i suszyć.
Wojci0r Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2014 Wielkie dzięki kolego wysuszyłem moduł było widać trochę wilgoci i brak jednej śruby w obudowie ECU stąd ta wilgoć, teraz wszystko działa jak powinno Szerokości i bezawaryjności
Gość Lokiszta Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 sprawdź sobie jeszcze jak się tam woda dostaje jedna z przyczyn bardzo znana jest pęknięta obudowa od ECU, która znajduje się z lewej stron pod podszybiem
Wojci0r Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2014 Tak kolego miałeś racje jest pęknięta trzeba ją podreperować lub wymienić
Rekomendowane odpowiedzi