Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z Termostatem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Koledzy , mam pytanko. Czy wskazówka temp. Może w ciągu przejechania około3 km być już prawie przy 90 stopniach, dodam że wystartowałem furą jak 28 stopni temp powietza była. W zime gdzieś po 6-7 km wskazówka dochodzi do 90 stopni. Czy to normalne , czy musiałbym pomyśleć już nad wymianą termostatu? Jeżeli tak, jakie są koszta takiej operacji. Dzieki, za sugestie! :wink:

Opublikowano

Temp. zewnętrzna jest wysoka więc i motor szybciej osiąga temperaturę pracy. W końcu to benzyna. zobacz jeszcze temperaturę na vagu ale powinno być ok.

Opublikowano
  • Autor
Temp. zewnętrzna jest wysoka więc i motor szybciej osiąga temperaturę pracy. W końcu to benzyna. zobacz jeszcze temperaturę na vagu ale powinno być ok.

Dlatego się dziś zdziwiłem kurcze, patrze 3 km jazdy i wskazówka już skoczła. Ale gdyby termostat był zespsuty, to chyba w zimie wgl by się wskazówka nie umiała podnieść, poprawcie mnie jeżeli się myle :naughty: . Mam niecałe 90000tys przejechane więc mam nadzieję , że ze starości się nie posypało. Ale kolego afroo dzieki za sugestie! Pozdro :wink:

Opublikowano

No ja u siebie niedawno wymienialem termostat, ale objawy miałem inne. Nie dochodził do 90 stopni przez dłuższy czas jazdy, a jak doszedł to spadał spadał do 70/80.

Opublikowano
  • Autor
No ja u siebie niedawno wymienialem termostat, ale objawy miałem inne. Nie dochodził do 90 stopni przez dłuższy czas jazdy, a jak doszedł to spadał spadał do 70/80.

Aha, kurcze to jest drugi problem. Tzn. wskazówka wskakuje szybko na 90 , ale np jak jadę ze stromej góry( nachylenie około 12 procent, około 2-3 km, bez dodawania gazu, tylko się tocze) to też mi spanie właśnie na 75-80 stopni. Choć sobie tak myślę,że przez ten zjazd w dół tyle zimnego powietrza wlatuje że może dlatego. Bo na płaskim ani nie drgnie... A powiedz mi jakie są koszta wymiany termostatu?

Opublikowano

Jeżeli Ci spada temperatura to termostat do wymiana. Musi trzymać 90 stopni.

Koszt niewielki, tylko 80 zl :)

Opublikowano
  • Autor
Jeżeli Ci spada temperatura to termostat do wymiana. Musi trzymać 90 stopni.

Koszt niewielki, tylko 80 zl :)

Tak normalnie to trzyma pięknie. Tylko, że mieszkam w wysokich górach i tylko na zjezdzie minimalnie opadnie , z tymi 70 stopni to przesadziłem hehe. :wink:

Opublikowano

Jak wskoczy na 90'C to nie ma prawa drgnąć w dół, powinien trzymać stałą temperaturę pracy. Może być delikatnie więcej wg vaga ale jeśli temperatura leci na dół to ewidentnie termostat.

Opublikowano

Zgadzam się z kolega afroo. Temp nie powinna drgnąć mimo wszystko.

Opublikowano

Zmieniaj termostat i nie oszczedzaj na zamiennikach, nie warto.

Opublikowano
  • Autor

Dobrze , dzieki za podpowiedzi :wink: W środę mam termin w ASO , woęc powinno być dobrze! :naughty:

Opublikowano

tak z ciekawości, ile wymiana termostatu w ASO ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Termostat w ASO ok 200 zł, a wymiana to 320 złotych. Takie informacje podał mi gościu z serwisu.

Opublikowano

spoko, dzieki :)

Opublikowano

może i termostat warto kupić w aso ale wymienić u nich to nie :) sprawdź na allegro często serwisy mają swoje aukcje i sprzedają części np termostaty