Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Dziwne drgania silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

banshee!!WIELKIE DZIĘKI za fote i nr.tarczy w tygodniu pojeżdze za tarczą,mam nadzieje że więcej niż 400zł nie bedzie kosztowała.Dam znać czy po wymianie będzie wszystko ok :good:

Opublikowano

Chyba znalazłem powód drgawek podczas ruszania u mnie, mianowicie wczoraj zauważyłem że rurka od odmy co idzie od bloku sinika puszcza olej, wykręciłem ja i była pęknieta. Zauważyłem równiez że na kole zamachowym są śladowe ilości oleju (przez ta dziurę co jest w skrzyni)właśnie z tej rurki (spływało po bloku) i z koła zamachowego mogły iść niewielkie ilości oleju na tarcze i podczas ruszania tarcza mogła dostawać lekkiego poślizgu i dlatego telepało. Próbowałem regulować ten czpień tłumiący drgania z przodu silnika (pisałem o tym parę postów wcześniej),były poprawy ale nie to co powinno być a po porządnym umyciu silnika było widać poprawe odrazu więc myslę że to jest powodem.

Opublikowano

Tosik, znalazłeś usterkę! :oklaski:

Kiedyś miałem na warsztacie corse - ciekło z wałka rozrządu na sprzęgło, koleś był u jednego mechanika i tamten kazał wymieniać sporzęgło (szarpanie przy ruszaniu), później podjechał do mnie. Wymieniłem o-ring na wałku i jak ręką odjął, a przy okazji ma sucho.

Tak się zdobywa klientów :decayed:

[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2008, 07:23_________________________________________________A tak na marginesie --> Przy 4 próbach wymiany sprzęgła można dojść do niezłej wprawy.

Najpierw 7 godzin pracy, a przy ostatniej wymianie zszedłem do 5. Śrubki to już z zamkniętymi oczami odkręcałem :naughty:

Opublikowano

Tosik, znalazłeś usterkę! :oklaski:

Jak przejadę więcej kilometrów (narazie 300km) to będę się cieszył,ale narazie podchodzę do tego z dystansem bo z ta dolegliwością walczę już pół roku i co ja nie wymieniałem i nic nie pomagało: sterowanie sprzegłem (wysprzęglnik, pompe i można by długo wymieniać ...... na szczęście siostra ma passata z takim silnikiem to podmieniałem części a nie musiałem kupować). jak narazie wszystko dobrze i oby tak dalej, bo już mi sie nawet pomysły kończą co może być przyczyną.