Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sprzeglo i dwumasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprzęgło w 1.9tdi może i wytrzyma 500tys ..... jeśli jeździ nim emeryt :decayed:

Opublikowano
  • Autor

to ze tak dziwnie sie zachowuje samochod na 1 i reszcie biegow to wina silnika moze byc? a nie sprzegla? Na kompie nic nie pokazalo

Opublikowano

Tak , wina silnika.

A że wina sprzęgła to ci na kompie pokazało ? :naughty::grin:

Opublikowano
  • Autor

no nie ale tak mi sie wydaje ze to raczej sprzeglo bo niby co w silniku moglo by powodowac cos takiego

Opublikowano

Z tego co opisałeś w poście nr. 19 jednoznacznie wynika że to wina braku momentu obrotowego w silniku, a nie ślizgającego się sprzęgła :decayed:

Jak by Ci się sprzęgło ślizgało, to jak byś włączył jedynkę, puścił sprzęgło, to motor wtedy powinien pracować a nie gasnąć , a auto powinno stać w miejscu :naughty:

Najlepiej to daj się przejechać autem komuś kto jeździ takim samym, niech zweryfikuje twoje odczucia , bo może jest wszystko w porządku , a ty wcześniej jeździłeś autem z lichym sprzęgłem i praca tego Ci się wydaje dziwna :naughty:

Opublikowano
  • Autor

jezdzilem takim samym audi z tym silnikiem i samochod zachowywal sie calkiem inaczej , sprawdzalem rowniez w skodzie octavi 2 z tym silnikiem i to samo bylo. Mechanik jak sie przejechal moim samochodem mowil ze sprzeglo niby jest ok ale ze samochod jest nieco slabszy i mowil ze te z silnikami 105 km sie zbieraja lepiej a ja mam 115 mowa o silniku 1.9 tdi

Opublikowano

Jedź do jakiegoś polecanego mechanika lub umów się z chłopakami na spocie w twojej okolicy, nich Ci zdiagnozują furę, nie obraź się :hi:, ale przy Twoim pojęciu o technice motoryzacyjnej, kobinując sam to sobie tylko możesz biedy napykać :wink::whistling:

Opublikowano
  • Autor

cos wyczytalem rowniez o jakims zaworku n75 ze moze byc uszkodzony gdzie on sie znajduje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podlacze się do tematu odnośnie dwumasu, w mojej A4 ostatnio na zimnym silniku przy ruszaniu czuje na pedale sprzęgła bicie i autem trochę telepie, jak się rozgrzeje to mu ustaje, czy to może być odznaka konczacego się dwumasu?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam wszystkich uzytkownikow :) mam taki problem, zaczelo sie slizgac sprzeglo w czworeczke 1.9 TDI quattro z 2002 roku z kodem silnika AVF o przebiegu 240 tys km. czy mozecie mi polecic dobra firme sprzegla i czy wymieniac od razu dwumas? dziekuje za wszystkie odpowiedzi.pozdrawiam

Opublikowano

WITAM,

Ja wymieniłem dwumase przy 235 tys. Na wolnych obrotach waliło że ho ho i trzeba było cały czas mieć wciśnięte sprzęgło. Przy okazji wymieniłem też całe sprzęgło.