Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sprzeglo i dwumasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy jakim przebiegu najczesciej siada sprzeglo i dwumasa w audi a4 b7 silnik 1.9 tdi (ogolnie w dieslach)

Opublikowano

Mój ma 300000 i jeszcze ori.

Tapatalk Pro Sony Xperia™

Opublikowano
  • Autor

mozliwe zeby przy przebiegu 200tys siadlo sprzeglo czy dwumasa?

Opublikowano

Daj mi go na 15 minut z nowym i rozwale. Jak ktoś debilowaty jeździł to w tydzień udupił. ;-)

Ktoś z lekka noga i 500 zrobi.

Co bym nie kupował nie może mieć gazu i haka. A haka dlatego ze coś ciągnął i chociażby sprzęgło dostało. ;-)

Tapatalk Pro Sony Xperia™

Opublikowano
  • Autor

moglby ktos napisac jak zdemontowac skrzynie biegow i na co trzeba uwazac przy tym . Pytam poniewaz chce samodzielnie wymienic dwumase i sprzeglo

Opublikowano

Jak byś zakładał używany docisk, to poszukaj po forach, bo trzeba w nim przed montarzem zresetować samoregulacje :whistling:

A co się stało ze starym, bo jak się tylko ślizga, to spróbój go z lekka przypalić, dopiero jak nie pomoże to wymieniaj :wink:

Opublikowano

bo sprzeglo jest robiona na jakies 200 000 z tym, ze jak ktos dba to i do 350000 dobije.

Opublikowano

ja dwumase wymienialem przy 250

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

jak mam przypalic sprzeglo

Opublikowano

Przypalić? Czwarty lub piąty bieg wrzucasz na postoju i ruszać. Więcej gazu i powoli ze sprzęgłem aby nie zgasł (polsprzeglo). Gdy poczujesz zapach palonych orzeszków to sprzęgło przypalone ;-)

Wysłane z patelni przez Tapatalk. Możliwe buendy z braku teflonu ;-)

Opublikowano

Bardzo dobra metoda. Tylko po co chcesz przypalic sprzęgło??

Opublikowano

Pewnie zeby sie przytarlo i lepiej klejilo .:confused:

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Bo się na czytał ze jak się ślizga to można tak życie przedłużyć. ☺

Opublikowano

Tak albo rozwalic docisk z zamachem .zalatwilem tak w galancie zima jak upalalem po sniegu i ciagle zrywy zrobily swoje .zamach pekl w 3 miejscach

Opublikowano
Bo się na czytał ze jak się ślizga to można tak życie przedłużyć. ☺

Kris, moje sprzęgło zaczeło się ślizgać przy 53 kkm , zaraz po tym jak zawirusiłem motorówkę , a było to 6 latek temu :decayed:

Nawet kupiłem komplecik, dwumas, tarcza docisk i chciałem wymieniać, ale przez przypadek przypaliłem sprzęgło .

Następnego dnia zonk, nie ślizga się :naughty:

No i od tego czasu co kilkanaście tysięcy km przypadłość powraca, ale zawsze lekkie przypalenie pomaga:grin:

Aktualnie na szafie mam 148 kkm, a nowe sprzęgło zardzewiało już w garażu :wink:

Co do sposobu w jaki to robię , to wyskakuje na szybką traskę, cisnę aż się zacznie ślizgać i dodaję gazu na tylę , by obroty wzrosły o ok 500 do 1000.

I tak trzymam ok 30 sekund :decayed:

Jak po takim zabiegu wystygnie, to jest spokój na następne kilkanaście tysięcy.:whistling:

Opublikowano

Nie miałem nic złego na myśli.

Ale teraz już mam. ☺

Bo mieć nowe w garażu i kombinować.

Opublikowano

A widzisz , bo ja już taki jestem :grin:

Po co wymieniać coś co działa, a zakładam się że na tym nowym problem prędzej czy później też by się pojawił, po prostu sprzęgło skrojone jest na styk i jak niutków trochę przybyło to poprostu idzie po bandzie :decayed:

Jak się całkiem skończy, to wtedy fosol w rękę i montuję nowe :whistling::naughty:.

P.S. A tak na poważnie to to nowe sobie leży dobrze zabezpieczone przed rudą :decayed::hi:

Opublikowano

Jak dziala to jezdzij

Opublikowano
  • Autor

tylko ze ja czuje ze sie slizga tylko przy ruszaniu tzn musze dawac wiecej gazu i dluzej przytrzymywac sprzeglo na 2 biegu auto mi zdycha jak niskie obroty a u kumpla co ma ten sam silnik idzie jak burza , pozatym nie zauwarzylem zeby sie na 5 slizgalo ani zeby obro ty szly do gory a predkosc stoi . Wogole to jak sprzeglo jest walniete to samochod moze byc slabszy? tzn czuje ze biegi zachowuja sie jakby byly przestawione o jeden do przodu czyli na jedynce jest jak na 2 a na 2 biegu jest jak na 3 itd

Opublikowano

Czyli sprzęgło masz w porządku :decayed: a coś silnik niedomaga :whistling: