Awra Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Panowie, mamy w domu dwa auta. Outlander w skórach i moje audi z fotelami sport. W planach odświeżenie foteli u mnie (nie mam plam) i pielęgnacja skóry w outlanderze taty- w jego mitsu skóra jest tekturowa fabrycznie, nie przetarta ale chcę o nią zadbać. Potrzebuję coś do prania tapicerki i foteli - to raz na sezon. Do tego wiadomo, plastiki coś do pielęgnacji i zabezpieczania ale tutaj chciałbym żeby starczyło nam na sezon przy myciu raz w tygodniu - przynajmniej mojej audi bo taty mitsu rzadko opuszcza garaż. Czego używacie do wnętrz aut, w jakich ilościach Wam schodzi? Może i tematów jest wiele ale ja chciałem zapytać głównie ze względu na te skórzane stołki w mitsu które nie są zbyt przyjemne w dotyku. ---------- Post dopisany at 22:50 ---------- Poprzedni post napisany at 22:45 ---------- No i myślę że chciałbym się zmieścić z pierwszymi zakupami w trzech stówkach (bez zbędnej rozrzutności, bo auto mi służy a nie stoi w garażu jak w przypadku taty ) Pewnie nie licząc jakiegoś gliptona do skór - słabo się znam i tylko ten środek kojarzę.
ciasnyWiesiek Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ogolnie potrzeba Ci napewno APC + plyn do szyb, jakiej marki wybierzesz twoj wybor, np tani jest plyn do szyb shinygarage ja mam autoglym i jest spoko. apc wyczyscisz i przygotujesz wszytkie elementy pod dressing. zestaw do skory: w zaleznosci jaki kolor kup zestaw gliptone cleaner+conditoner do jasnej lub ciemnej, odzywia i nadaje mily zapach skorzanej tapicerki, do tego miekka szczoteczka plus mydlo jelen za grosze tez pomoze. jesli chodzi o material to bez odkurzacza pioracego badz chocby taki mokro/sucho bym sie nie bral za fotele bo plam narobisz dosc popularny jest valetpro do tapicerki. co do dressingu to w zaleznosci czy chcesz gloss czy matt, ale najlepszy jak dla mnie poorboys natural look. mozesz jeszcze quick detailera do drewna i innym plastikowych detali, choc najlepiej polizyc na nie zwykly samochodowy wosk. ogolem apc czym wieksze tym tansze i napewno sie przyda jak pokazesz mamie jak latwo czysci bedzie w domu uzywac hehehehe BILT-HAMBER Surfex HD Degreaser 5L okolo 110zl ale starczy na dlugi czas gliptone ok 90zl natural look 40-50zl szyby 10-30zl prania tapicerki ale to juz 1l ci wystarczy valet pro okolo 40zl
Awra Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2014 Dzięki, no skóra czarna... ale w takim razie muszę się rozejrzeć za jakimś odkurzaczem piorącym
Rekomendowane odpowiedzi