Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lusterka z fotochromem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Czy da sie przerobic zwykle lusterka na takie z fotochromem ? jesli tak to jak ? I drugie pytanie , czy to normalne ze lusterka zaczynaja rozmrazac dopiero jak wlacze na chwile ogrzewanie tylnej szyby?

Opublikowano

potrzebujesz taka wiazke;http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/wiazka-lustro-b6-331319/

---------- Post dopisany at 18:20 ---------- Poprzedni post napisany at 18:06 ----------

:facepalm:sory,nie przeczytalem dokladnie,tobie chodzilo o zewnetrzne a nie wewnetrzne..

Opublikowano
  • Autor

zewnetrzne i wewnetrzne

---------- Post dopisany at 08:31 ---------- Poprzedni post napisany at 08:30 ----------

chodzi mi dokladnie o podlaczenie lusterek zewnetrznych i wstecznego i jak to potem zakodowac

Opublikowano

to nie wymaga kodowania, ciągniesz przewody od słupka kierowcy od środkowego fotochromu, ja już miałem środkowe to tylko zewnętrzne mi BART-S dołożył), przepuszczasz w gumie drzwi i podpinasz pod kostne w silniczku szyby. Btw lusterka musisz zmienić na takie z pinami do fotochromu

Opublikowano

Poza odpowiednimi lusterkami czyli (takimi z min 7 przewodami w wiązce) oraz lustrem w środku potrzebny jes odpowiedni MK niewiem czy sterowniki w dzwiach też nie muszą obsługiwać foto . Lista tego co obsługują MK oraz sterowniki a czego nie znajdziesz na forum

Opublikowano

Do samego fotochromu potrzebuje tylko lusterka wewnętrznego i wkładów zewnętrznych. Żeby poprawnie działał czujnik światła w lusterku wstecznym konieczny jest MCE z końcówką F, a nie MK.

Zewnętrzny fotochrom można podłączyć z pominięciem silniczka drzwi.

Opublikowano
  • Autor

Trochę się pogubiłem w waszych wypowiedziach. Na zewnątrz wystarczy wymienić tylko wkłady na takie z fotochromem? A w srodku lusterko wsteczne i modul centralnej elektryki?

Opublikowano

Jak nie chcesz mieć CLH i świateł zapalanych automatycznie po zmierzchu to nie musisz zmieniać MCE. Wymieniasz wkłady w lusterkach zewnętrznych i z każdego ciągniesz po dwa kable do lusterka wewnętrznego fotochromatycznego. Do lusterka wewnętrznego podłączasz +12V, masę, sygnał wstecznego, kable z fotochromów zewnętrznych i ewentualnie sygnał z lampki podsufitki, koniec, wszystko działa :wink:

Gotową wiązkę ma kolega w dziale sprzedam. Wewnętrzne lusterko jakieś się znajdzie, gorzej z wkładami zewnętrznymi, na forum dawno nie było, a na allegro ceny chore :facepalm:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wlasnie chce mieć CLH i swiatla Auto. Już nawet kupiłem wlacznik z Auto i myśle o dalszym modzeniu :) Na razie wlacznik na funkcji ,,AUTO" mi już zapala na wlaczonym zapłonie i to trochę wkurzajace bo mi aku niepotrzebnie obciaza i tak chce powoli to zmieniac żeby działal tak jak powinien czyli po zapaleniu

---------- Post dopisany at 11:13 ---------- Poprzedni post napisany at 11:12 ----------

Wiazki już widziałem ale na razie nie kupuje bo nie mam lusterek. Widzialem te wkłady na allegro i to chyba tylko prawe i tak szczerze to już lepiej kupic cale lusterka skoro wkład kosztuje 200 zl a widziałem nawet na forum cale lusterka po ok 500 zl za 2 szt

---------- Post dopisany at 11:14 ---------- Poprzedni post napisany at 11:13 ----------

A co koledzy z podgrzewaniem lusterek? to normalnie ze mi się tak dzieje?

---------- Post dopisany 30-06-2014 at 20:55 ---------- Poprzedni post napisany 16-06-2014 at 11:14 ----------

czy ktos moglby mi wyslac link do tematu jak zmienic uchwyt z duzego na maly w lusterko wstecznym?

Opublikowano
  • Autor

dzieki

---------- Post dopisany at 20:53 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ----------

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/szkla-fotochrom-ramki-330650/ o co chodzi z ta ramka?

---------- Post dopisany 07-07-2014 at 14:55 ---------- Poprzedni post napisany 01-07-2014 at 20:53 ----------

pomoze ktos?

Opublikowano
dzieki

---------- Post dopisany at 20:53 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ----------

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/szkla-fotochrom-ramki-330650/ o co chodzi z ta ramka?

---------- Post dopisany 07-07-2014 at 14:55 ---------- Poprzedni post napisany 01-07-2014 at 20:53 ----------

pomoze ktos?

w B6 wkład lustra fotochrom był z czarną ramką wokół, w B7 bez ramki

Opublikowano

415DD0A91DEE49C28B768304FD7669DD.jpg

$_72.JPG

Pierwszy z B6, drugi z B7.

Opublikowano

B7 z USA też maja ramkę a mam z końca produkcji auto :-) więc reguły nie ma :D

Opublikowano
  • Autor

a to mam rozumiec ze wklady z b7 nie podejda do b6?

Opublikowano

Podejda.

Opublikowano
  • Autor

a ok,dzieki

---------- Post dopisany at 11:57 ---------- Poprzedni post napisany at 11:45 ----------

Lusterko fotochromowe sline a4 b6 b7 a6 c6 a3 (4388509507) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. czy to lusterko jest kompletne ?

---------- Post dopisany at 11:58 ---------- Poprzedni post napisany at 11:57 ----------

chodzi mi o czujnik zmierzchu

Opublikowano

to jest do b7.

Opublikowano
  • Autor

wiem,chodzi mi o to ze uchwyt od b6 rozni sie od b7 i czy to nie bedzie przeszkadzalo w prawidlowym dzialaniu lusterka bo chce kupic od b7 i zamienic uchwyt na swoj z b6

Opublikowano

A co ma uchwyt do dzialania lusterka?Tylko nie wiem, czy sie da zmienic.