damiś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 wymieniał wczoraj filtr paliwa w moim audi a4b7 170km a tam czara ropa co to się dzieje jezdzi normalne:kwasny:
piotrsob1 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Czarne paliwo masz w zbiorniku, jak w jakiś sposób dostaje się do niego olej silnikowy A dróg którymi może się tam dostać jest kilka: 1. Tandemowa pompa paliwa ( a raczej jej wewnętrzne uszczelnienie) 2. Uszczelniacze pompowtrysków 3. Pęknięta głowica
damiś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2014 a jak to z :wink:diagnozowac najlepiej
piotrsob1 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Najpierw na Twoim miejscu podmienił bym tandema (przy małej ilości paliwa w zbiorniku) wyjeździł potem ze dwa zbiorniki paliwa i sprawdził kolorek napędu. Jak poprawy nie będzie, to wymienił bym oringi na pompkach, i po dwóch następnych zbiornikach znów sprawdził zawarość zbiornika. A jak dalej nie będzie poprawy to chyba tylko wymiana głowicy, bo nic innego mi do głowy nie przychodzi Chyba że zapomniałem o jakimś newralgicznym miejscu, gdzie olej może się z paliwem zmieszać , może ktoś jeszcze coś mądrego podrzuci
damiś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2014 a gdzie znajduje się ten tandem:wink:
piotrsob1 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Na tym zdjęciu masz zaznaczone na czerwono miejsce w którym powinna być zamontowana pompa tandemowa: Niestety na szybko nie znlazłem zdjęcia razem z pompą
damiś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2014 da rady to zregenerować czy raczej nowa:decayed:
SotoM Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 mozesz silnik wstawic nawet drugi -nowy z fabryki -tez bedziesz miał czarne paliwo - te silniki tak mają... to jest tylko sadza. spokojnie nie panikuj. ja tez tak mam. dużą ilosc tej sadzy wyłapuja filtry - Filtron i UFI. - ja obecnie na pokładzie mam UFI. ale to maja tylko 170tki w 140 jeszcze sie nie spotkałem. ja tez tak kiedys spanikowałem jak ty,ale uswiadomił mnie kolega który od początku pracuje przy tych silnikach.- to widac czy paliwo jest brudne od sadzy czy od oleju. wlej te palliwo np w słoik i pod swiadło dzienne - jesli widac bez problemu żółć to ok jesli nic nie widac tylko sama czern nikszty żółci - w paliwie znajduje sie olej silnikowy.
damiś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2014 sprawdzałem tak i widać na to że jest to olej silnikowy bo ropa ciemna jak czort:naughty:
piotrsob1 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Żeby sadze ze spalin się przedostały do paliwa, to ja widzę tylko jedną drogę , uszkodzone uszczelnienie końcówki pompowtryskwacza w głowicy, ale wtedy to raczej ciężko by było o poprawną pracę silnika , jak pompowtrysk byłby zasilany zawiesiną bąbelków spalin i paliwa A i jeszcze ewentualnie mikropęknięcie głowicy pomiędzy komorą spalania a kanałem paliwowym, lub kanałem wydechowym a kanałem paliwowym w głowicy ---------- Post dopisany at 02:22 ---------- Poprzedni post napisany at 02:15 ---------- da rady to zregenerować czy raczej nowa:decayed: Ja bym kupił w miarę młodą używkę, albo zamienił się z kimś (nie mającym tego problemu) na tandemy po prostu
SotoM Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 No to niestety,tak jak pioter ci podpowiada- vakum lub pd... Tez juz kiedys byl temat o tym... Tak jak písalem wyzej tez mam ciemnawe paliwo,ale to 4 osoby z aso mi potwierdziły ze te 170tki tak maja...
Rekomendowane odpowiedzi