Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strzelanie w lewym kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu mam problem z lewym kolem w sumie to 2 problemy. Pierwszy z nich zacząl sie juz jakies 4 miechy temu na początku objawiał sie delikatnym puknieciem wjezdzajac na lekkie podbicie np delikatny kraweznik, wymieniłem "makpersona" nic to nie dalo, przy wymianie zauwazyłem że amor akurat z lewej strony lekko sie poci wymieniłem 2 amory na bielstaina nic 0 rezultatow ostatnio sie jeszcze batdziej pogorszylo stuka na delikatnych dziurkach i np na kocich łbach zauwazylem żer lekko przyhamowujac ten dźwiek sie nasila... Byłem u mechanika rozebral lewy zawias na częśći mpierwsze podmienial jazmo dalej stuka , wyjął amora i stwierdził ze ktos przy wymianieamorów załozyl nie ory podkładke na goze i przez to wybiło góre amora i "makpersona" dorobil jakoms tulejke dopasował podkładke i na 3 dni spokoj potem z powrotem wrócilo, powiedział ze rozwiazaniem będzie wymiana makpersona plus nowy amor co o tym myslicie. I ostatnio pojawil sie drugi problem , przy gwaltownym ruszeniu do tylu lub przodu slychac pojedyncze strzelanie to samo przy hamowaniu, i przy skręcaniu tez strzela, przeguby git, gumy cał zawias sprawdxany na 3 stacjach wszystko oki nikt nic nie moze znalexć,mechanik podminial nawet ja zmo ale dalej to samo, w tym przypadku gosciu stwierdza ze to łozysko juz jest na wyczerpaniu faktycznie kiedys wylo ale dokrecilem i przestalo, mozliwe to zeby wydawało odglosy strzelania? Gdzies kiedys wytrzytalemze macperson moze strzelac ale lozysko ?

Opublikowano

Oprócz tego co robiłeś ja właśnie sprawdził bym przeguby.

Opublikowano
  • Autor

No ale na wprost tez strzela cos napręzonego jak gdyby, przeguby niby oki, gumy całe, mechanik up[iera sie przy tych lozyskach i mowi ze on tez mial w skodzie tak identyczny dxwiek wmienił łozyska i niby oki, ale czy lozysko może strzelać?

---------- Post dopisany at 14:16 ---------- Poprzedni post napisany at 08:47 ----------

Co panowie myslicie o tym lozysku mozliwe to? Jezeli tak to jaka firme brac i mniejwiecej jakie koszta, aha i czy w b6 lozyska są wciskane na prasie?

Opublikowano

Może sanki pod silnikiem obejrzyjcie.

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem jeszcze raz do mechanika, powiedział ze sprawdzał i jest na 100% pewny że to lozysko sie rozwala. Jaka firmę polecacie?

Opublikowano

Kolego a sprawdzałes drążki? U mnie w Toled. Strzelał przy ruszaniu w tył i przód i przy skróceniu.

Opublikowano

ja obstawiam przegub zewnetrzny

Opublikowano
Dzwoniłem jeszcze raz do mechanika, powiedział ze sprawdzał i jest na 100% pewny że to lozysko sie rozwala. Jaka firmę polecacie?

Każdy poleca tylko Łożyska SKF/FAG jeśli chcesz pojeździć trochę autem. Sam wynienialem dwa na skf i jak narazie ok.

Opublikowano

To strzelanie - pukanie przy ruszaniu - hamowaniu to na pewno nie dokręcona któraś śruba. firma łożyska - SKF

Opublikowano
To strzelanie - pukanie przy ruszaniu - hamowaniu to na pewno nie dokręcona któraś śruba. firma łożyska - SKF
Ta to,,nowe" auto więc co mogło się zepsuć!
Opublikowano
  • Autor

Nie pany to lozysko rozlecialo sie juz rozebrane jest, jednej kulki nawet nie bylo, chyba ze mechanik mnie w ch*ja zrobił, jest o wiele lepiej ale chyba piasta do wymiany jeszcze będzie z tego względu ze jak np jade do przodu "powoli" i wrzuce wsteczny to strzeli raz i na odwrot tez czsami a wtedy strzelało cały czas, mechanik mowił że piasta się wyjechała.

---------- Post dopisany at 14:23 ---------- Poprzedni post napisany at 13:24 ----------

Herh dzwonilem do niego teraz, stwierdza ze trzeba nowa piaste kupić i nowe łozysko bo łozysko jest wprasowane i przy wyciąganiu sie rozleci, prawda to?