Skocz do zawartości
IGNOROWANY

zmieniony komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy czy spotkal sie ktos z tym zeby do 1,9 tdi afn ktos zalozyl komputer od pasata 2,0 z 2004 roku. Moj kolega tak wlasnie ma i dowiedzial sie o tym tydzien temu. Czy mozna tak jezdzic?

Opublikowano

Chyba tylko obudowę taką ma.

Opublikowano

Mylisz sie kolego. Byl u mechanika i calkiem przypadkiem przy kasowaniu bledu w kompie sie o tym dowiedzial. A dowiedzial sie tak ze podczas laczenia z kompem mechanik nie mogl sie polaczyc wiec wyciagnal komp i po numerach do tego doszedl a po tym sie polaczyl z kompem.

Opublikowano

Passat 2.0 (mniemam że TDI) z 2004 r. ma sterownik EDC16.

I jakoś jeszcze się nie spotkałem, aby ktoś zaimplementował to do takiego starego strucla jakim jest AFN.

Pomijam, że AFN jest na pompie, a EDC16 były tylko PD lub CR.

Opublikowano

Znalazl sie jakis i tak zrobil. Polak potrafi. Kumpel od kiedy go kupil dziwil sie ze jest jakis mocniejszy od mojego tez afn. Mechanik tez byl zdziwiony jak mozna to bylo podlaczyc.

---------- Post dopisany at 18:01 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ----------

Tak tdi

Opublikowano

No to na bank nie ma w aucie AFN-a. Poka zdjęcia sterownika i silnika.

Opublikowano

Nie mam jak teraz zrobic zdjec ale jak sie z nim zobacze to zrobie. Napewno to jest afn. Nie musisz wierzyc.

---------- Post dopisany at 18:11 ---------- Poprzedni post napisany at 18:07 ----------

Mam afn i wiem jak silnik i osprzet wyglada. Na wlepe w bagu patrzylismy tez. Ja wiem ze to afn.

Opublikowano

No to skoro wiesz jak wygląda AFN to podaj zdjęcie kompa lub jego numer (może być odczytany podczas diagnozy.

Opublikowano

Dzwonilem do kumpla i ten samochod ma z wloch tak ze najprawdopodobniej tam to zrobili.

---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:22 ----------

Rozmawialem z nim teraz i on ten samochod ma z wloch czyli we wloszech cos wykombinowali z tym

Opublikowano

Ale pierdoly, sam fakt ze wtyczki są inne i ilości pinów są inne dyskwalifikuje taka zamianę, nie mówiąc juz o różnicach w osprzęcie i samej zasadzie działania obydwu silników

Wklej lepiej ten numer bo nigdy nie uwierze w cos takiego

Opublikowano

Mozecie wierzyc lub nie, a tak wogole nie pisalbym takich glupot jakby tak nie bylo.Jak sie tylko z nim zobacze to porobie zdjecia.

---------- Post dopisany at 18:38 ---------- Poprzedni post napisany at 18:32 ----------

Dam wam zdjecia i numery jak sie z nim tylko zobacze.

Opublikowano

Słuchaj jest to fizycznie niemozliwe i kropka co tu dużo gadac... Nie może komputer od zupełnie innego silnika działać w drugim zupełnie innym silniku

Opublikowano

Jednak zrobie te zdjecia i wtedy sie wyjasni. Moze mechanik sam nie wiedzial co mowi. Jedno jest pewne, cos musialo byc w tym , kompie grzebane bo moj seryjny afn napewno jest slabszy od tamtego.

Opublikowano

moze ma chipsa a mechanik sie pomylil w oznaczeniach - i to jest jedyne racjonalne wytlumaczenie

ale najgorsze jest to ze sam wpierasz nam coś i jestes pewien tego absolutnie, a tak naprawde tez sam nie masz pewnosci - bo tylko tak ci ktos powiedzial - glownie o to mi sie rozchodzi ;]

Opublikowano

zrobie zdjecia to sie wszystko wyjasni.