Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kto doradzi jaki grill z tych dostepnych na allegro mozna kupic ktory dorze wyglada??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie chce zmienic orginalny grill do audi a4 b6... malowalem juz 2 razy .. raz sprayem matowym a potem lakierem samochodowym...ale niestety to nie jest fajna powierzchnia do matowania i caly czas mi jakis maly kawalek zdziera sie podczas mycia i wogole.. wiec chce kupic juz czarny i miec to z glowy ;)

Opublikowano

Folią oklejałeś? Ja mam zrobiony folią chyba dwa lata i jest ok :-)

Opublikowano

Sprawdź środek zwany PlastiDipem - ja używam PlastiLaka (tańszej formy Plastidipa i z trwałością gorzej) ale przy myciu myjką ciśnieniową nie schodzi - fakt, po czasie są jakieś dziurki, ale prędzej od kamyczków i 2 warstwy Plastilaka wystarczają na sezon spokojnie, więc oryginał będzie na pewno lepszy :)

Opublikowano
  • Autor

no fajnie :) ale zas matowac... tyle czasu..a to nie takie fajne :kox:

Opublikowano

Przemo co Ty gadasz, mnie lakiernik malował górny i dolny w czarny mat i jest petarda :decayed:

---------- Post dopisany at 21:22 ---------- Poprzedni post napisany at 21:18 ----------

20140322_162720.jpg

Opublikowano
  • Autor

jaroo ;p ja chcialem sam sam :) i ile mu zaplaciles ;p??

Opublikowano

40 pln za obie ramki od S4 .

Opublikowano

To nawet taniej niż koszty plastidipa lub folii :-)

Opublikowano

też mi się wydaje że dobra cena ale mnie "inaczej" liczy :wink:

jak cuś Przemuś to wysyłaj mi te ramki i za 4 dychy masz pomalowane :hi:

Opublikowano

Może zle przygotowałeś powierzchnie.

-Matujesz papierem

-odtłuszczasz

i musi sie trzymac.

Opublikowano
  • Autor

tak zrobilem ... tylko widocznie za malo dokladnie matowane ;p

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja bym jednak polecał okleić folią i wtedy nie ma problemu z odchodzeniem lakieru nie mówiąc już o późniejszych odpryskach od kamieni.

Opublikowano

bez matowania, jedynie odtłuściłem. Plastidipem kilka warstw i jeżdzę już rok. Myję na myjce ciśnieniowej i nie mamproblemu.

PA020345.jpg

Opublikowano

to chyba oczywiste że pod plastidipa się nie matowi :) maluje się plastidipem z myślę że kiedyś się go ściągnie wiec po co niszczyć chrom i go matowić ? jeśli już ktoś matowi (czyli zniszczy grill) to spokojnie zwykłym sprayem czarnym matem malujcie :)

Opublikowano
to chyba oczywiste że pod plastidipa się nie matowi :) maluje się plastidipem z myślę że kiedyś się go ściągnie wiec po co niszczyć chrom i go matowić ? jeśli już ktoś matowi (czyli zniszczy grill) to spokojnie zwykłym sprayem czarnym matem malujcie :)

Ale trzeba podkładem do plastiku najpierw pomalować bo będzie złazić, wcześniej w volvo zrobiłem bez podkładu i musiałem po roku od nowa do farba zaczynała się łuszczyć pomimo tego ze grill był piaskowany

Opublikowano

nie chodziło mi o to żeby matowić pod plastidipa, tylko o to że nie ma z tym pierdolenia.

Opublikowano

ja matowiłem chrom na grilu, podkład dałem do metalowych powierzchni na to czarny mat, rok jeżdżę i nic się z tym nie dzieje.