Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto Detailing - Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żadnego. Tez się tego obawiałem ale jest wszystko w porządku

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 280,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Skoro juz jesteście przy padach to podpowiedzcie czym je czyścić :decayed:

Ja używam szarego mydła i ciepłej wody. Łatwo odzyskują kolor i właściwości.

:thumbup1:

Skoro juz jesteście przy padach to podpowiedzcie czym je czyścić :decayed:

Po skończonej robocie lecą do pralki na 30 stopni z micro wash i jest dobrze. Tylko nie czekaj aż Ci pasta zaschnie na padzie bo mi jeden pad padł przez to

Tego nie wiedziałem, że można prać, szmaty pierzesz razem z padami czy wsio oddzielnie ? Zazwyczaj od razu po robocie idę namydlić i zmoczyć pady :)

Opublikowano

oddzielnie piore tak na wszelki wypadek. Zdarza się że je wymocze wcześniej chwile w wodzie i 'wydusze' to co w nich jest

Opublikowano

:P

Opublikowano

oddzielnie piore tak na wszelki wypadek. Zdarza się że je wymocze wcześniej chwile w wodzie i 'wydusze' to co w nich jest

No to spoczi :)

A na jaki pad najlepiej cleaner ?

Opublikowano

Finish i niski bieg. rozprowadzam na pierwszym później 2-2.5

Opublikowano

Troche zaoszczędzi to czasu. Jeszcze musze kupic wiadra ale to cofnę sie do tylu i zobacze co polecacie :)

Opublikowano

Co dajecie na podgrzewane wkłady lusterek ? Wcześniej miałem to od soft99 ale na podgrzewane producent nie zaleca. Wkurzają mnie trochę te  zacieki które zostają

Edytowane przez TOM3K

Opublikowano

Ja mam zamiar wypróbować na lusterka rain-x.... też już mam dość tych zacieków, szczególnie jak masz jakieś dłuższe trasy.. :facepalm:

Opublikowano

To daj info jaki będzie efekt, bo mam podobny problem. A nie chcę wydawać kasy na coś co nie wiadomo czy się sprawdzi.

Opublikowano

Rain-x to koszt praktycznie żaden...

Ale fakt, że jakaś NW może się dobrze sprawdzić bo przecież jak szyby są podgrzewane to się nic nie dzieje i spełnia swoje zadanie :)

Opublikowano
16 godzin temu, TOM3K napisał:

Rain-x to koszt praktycznie żaden...

Ale fakt, że jakaś NW może się dobrze sprawdzić bo przecież jak szyby są podgrzewane to się nic nie dzieje i spełnia swoje zadanie :)

Najlepiej jak na lusterkach nie ma kompletnie nic. 
Wyjątkiem są sytuacje, gdy kierowca lubi patrzeć w lusteka przez kropelki . Ja jednak wole jałowe szkło. 

Opublikowano

Problem jest taki ze teraz prawie nic nie widać przez te lusterka. Po trasie kilku set kilometrów jest tragedia w poprzednim aucie nie było tego gdy na lusterkach leżał preparat od soft99

Opublikowano
3 godziny temu, Stich napisał:

Najlepiej jak na lusterkach nie ma kompletnie nic. 
Wyjątkiem są sytuacje, gdy kierowca lubi patrzeć w lusteka przez kropelki . Ja jednak wole jałowe szkło. 

Przecież kropelki z pionowej powierzchni po chwili jazdy po standardowej polskiej drodze znikają. Ja na lusterka kładę to samo co na szyby + wosk syntetyczny i długo trzymają się czyste.
Co do gołych powierzchni szklanych to za to polecam od wewnątrz na szybach. Przetestowałem już różne anty-pary i wszystkie mają więcej wad niż zalet w takie pogody...

Opublikowano
6 godzin temu, Bruuuum napisał:

Przecież kropelki z pionowej powierzchni po chwili jazdy po standardowej polskiej drodze znikają. 

Mi sie lepiej jeździ bez hydro na lusterkach.

Opublikowano

Chciałbym wyciągnąć jakiś połysk z mojego niebieskiego koloru,

Czy może ktoś napisać krok po kroku jakich środków użyć i co polecacie żeby było dość łatwe w aplikacji?

Edytowane przez Toskańczyk

Opublikowano
24 minuty temu, Toskańczyk napisał:

Chciałbym wyciągnąć jakiś połysk z mojego niebieskiego koloru,

Czy może ktoś napisać krok po kroku jakich środków użyć i co polecacie żeby było dość łatwe w aplikacji?

Polecałbym tutaj onestep polerke w celu odświeżenia lakieru, uzyskasz naprawdę fajny efekt,  teraz masz pewnie ostro zmatowialy lakier a po takim zabiegu będzie się ładnie mienił ;)

Opublikowano

Bardziej mu chodzi pewnie o jakiś wosk który podbije kolor bez Onestepu. Jak ktoś ma kupować maszynę żeby zrobić onestep to jest to wgl nie opłacalne...

Opublikowano

W sensie chodzi mi o to czy:

1. Glinka

2. Cleaner

3. IPA

4. Wosk

i jeśli kolejność podałem ok. to czego użyć do uzyskania ładnego Looku

Opublikowano

Pierwsze to lakier potraktuj chemia żeby oczyścić a później dopiero glinka. Kup sobie lubrykant pod glinke. Ostatnio widziałem zestaw od soft99 wosk plus cleaner. Poszukam gdzie to było i wrzucę tu linka.