Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Springi -40/-40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

hahaha ;d tak się to w końcu skończy :D już nie chce tu płakać ale jestem w finansowym mule :dontknow:

Opublikowano

Tak się składa , że ja tez. trochę za bardzo popłynąłem z kołami , oponami , rozrządami i innymi bzdetami. Wykartkowałem się do zera przez to auto ale efekt jest. Na wszystko przyjdzie czas. Koła sprzedałeś?

Opublikowano
  • Autor

dokładnie, zawsze się wyda więcej niż człowiek przewiduję :) Koła dalej wiszą na olx i tylko jeden typ się pytał ale jakoś się nie zdecydował xd

Opublikowano

Tu na forum wystawiłeś? Na olx to różnie bywa.Mi z tablicy nic nie schodzi zbytnio. Jak chce Ci się wysyłać to na allegro też wrzuć.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie, muszę na allegro jeszcze wystawić. Na forum nawet nie pomyślałem żeby 15 wystawiać, no ale kto wie może akurat ktoś by chciał 15 na lato :P

Opublikowano

Hehe no jak znalazł. Według mnie koło 15 powinno być zakazane do tych aut. Na seryjnym zawiasie potrafi przód ryć na takim kole z takim balonem. Tragedia. Słuchaj jak Ci się jeździ na tych 18? Mi zaczyna brakować mocy :P Chociaż silnik nie ogarnięty do końca i nie wiem czy jedzie tak jak powinien.

Opublikowano
  • Autor

co prawda nie jestem typem który ściga się co światła ale fakt coś słabiej to się toczy :| myślałem że to gazidło tak go zamuliło, ale na 15 jakoś dziwnie odżywał ; D
Puki co na 1ba i 15 w zime jeszcze o nic specjalnie nie przyryłem (odpukać ;P)

Opublikowano

No a ja na eibachu -30 rwałem ławą co rusz i to w takich miejscach , ze nikt by sienie domyślił.

Silni mam zdrowy więc będę latał tak jak teraz. Jak będzie więcej gotówki kupie sobie 1.8t na swapa. rozbiorę go , zrobię kapitalkę , pomaluje blok itp. Małymi krokami się to ogarnie. Później zrobi się go na te 220km i będzie latał. No ale zanim dojdzie do swapa ze 2 lata miną:)

Opublikowano
  • Autor

apetyt rośnie w miare jezdzenia :D opłacalny taki zabieg?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nic nie jest opłacalne;] Auta zmieniać raczej nie będę bo dobra buda mi się trafiła. Zobaczymy jak długo pojeździ ten motor. Wygląda na zdrowy i trzyma kompresje ponad 13 bar więc raczej szybko nie klęknie.

Miałem wstawić foto jak wygląda 235/40. Nawet przód chyba wejdzie przy większej glebie.

http://www.directupload.net/file/d/3757/prpuv5ut_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3757/8c535dew_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3757/64uscpgt_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3757/ez8ov3w4_jpg.htm

Opublikowano

Dobrze to wygląda, u mnie na 19" widok podobny, może jutro zapodam jakieś foto, bo przez te kilka miesięcy jest ciut niżej - czuję to przy wjeździe do garażu....

Tak poza tematem, ja zastanawiam się nad 20" na przyszły sezon :decayed:

Opublikowano

Miałem dylemat czy wziąć 17 czy 18. Dużo osób piało , że 18 za duże. Zaryzykowałem i wziąłem 18. Jak je założyłem cieszyłem się , że nie wziąłem 17 bo by były przymałe i efekt słaby. 18 są dla mnie w sam raz bo 235/40 to według mnie komfortowy profil i jeździ się tym bardzo przyjemnie. Springi Eibach robią swoje tylko , że chce zejść jeszcze niżej. 50/45 to optimum jak dla mnie ale nie wiem jak to osiągnąć. Nie bardzo interesuje mnie gwint.

19 są ogromne i już zaczynają zaburzać proporcje w aucie. Patrząc na foty a4 b5 na 20 łapie się za łeb bo to już zaczyna wyglądać dziwnie. Druga sprawa , że mam na prawdę dużo dziur w okolicy i nie odważyłbym się na takie koło. Wszyscy patrzą się na moje 18 i łapią się za głowę jak można na tym jeździć :grin:

Opublikowano

Tak w formie żartu ( po przeczytaniu opinni z forum, co piszą ludzie po wrzuceniu większego koła) :decayed:

nie ma różnicy w komforcie między 15 a 16"

nie ma między 16 a 17',

nie ma między 17 a 18"

między 18 a 19 też nie ma...

wniosek taki, że między 15 a 19" nie ma różnicy :grin:

7880233974_66124d2456_b.jpg7880232208_d168bcf736_b.jpg

:naughty:

Opublikowano

Hehe :kox: No tak małymi kroczkami pewnie nie. Ja po przejściu z 195/65 r15 na (na początku) 225/40 r18 musiałem się przestawiać parę dni bo było ciężko. Jak już się przestawiłem na 225/40 wpadły zaraz nowe 235/40 i poczułem się jakbym wrócił co najmniej do 205/55 r16 :grin: Takie odczucia i zryty łeb ludzi

Opublikowano

Mesiah, do 19" po prostu trzeba dobrą glebę i będzie wyglądać :kox:

a te obniżenia co chcesz uzyskać to bodajże np Eibach ma czerwone springi Sport Line jak dobrze pamiętam :wink:

Opublikowano

Wiem wiem pół tematu o nich trąbimy a nie ma komu kupić i sprawdzić jak siądą na 100% :wink: Jak dla mnie te sport lin to jedyna opcja. Następna to K.A.W. (według mnie jedna z najlepszych firm) ale obniżenie to już 60/40 i przód może być za nisko na zimę i 205/55 16. Poza tym nie chce przegiąć bo zrobi się negatyw i zacznie zjadać mi opony od wewnątrz.

Opublikowano

Dlatego lepiej gwint, na zimę do góry furkę i po problemie tylko ta cena :kwasny:

Opublikowano

Cena ceną. pro kit to 600zł z wysyłka. Do tego odpowiednie amory (4x B8 bila) i robi się 2 tyś. Nie wiem myślę o tym gwincie cały czas. Mało co nie kupiłem kw inox v2 za 1100 ale jeden amor był z tyłu do regeneracji (czy trzeba było zrobić dwa) i jakoś tak kasy pożałowałem. i ogólnie dylemat czy lepiej wziąć nowego MTS'a czy używkę KW np. Nowe to nowe. Przebiegów dużo nie robię to i na jakieś 3-4 lata MTS by starczył jak sadzicie? Podobno beton straszny nie jest. Jest jeszcze FK aleto już podobno kiszka totalna bo twardy i ogólnie niezbyt.

Ostatnia sprawa to fakt , że Eibach + B8 to takie zestawienie które trudno pobić gwintem za 2 tysie.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Jechałem ostatnio na FK z Keżorem - całkiem fajnie się na tym jeździ :wink: np w porównaniu do Ta Tachnix nawet się nie umywa :wink:

Opublikowano

Serio jest lepiej?