Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana oleju silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam wskazówek wymiany oleju silnika+filtra w A4 2.7 tdi.Mozna to zrobić osobiście czy trzeba jakiegoś specjalnego sprzętu :kox: Wymianę skrzyni zrobiłem w serwisie audi bo nie chciałem niczego zepsuć.Silnika im nie oddałem bo zaśpiewali 700 euro :shock3: a wiec będę wdzięczny za wszelkie wskazówki,fotki :decayed:

Opublikowano

Nic trudnego, potrzebny będzie kanał no i trochę gimnastyki ;) Tam masz normalny filtr tj. wkład. Porządny olej i porządny filtr oczywiście.

Opublikowano

700 E za wymianę oleju:shock3:? To chyba z dodatkiem złota ten olej.

Bez kanału jest trochę gimnastyki a z kanałem to z palcem w d. idzie to zrobić!

Ale jak na moje jeśli pytasz się o wymianę oleju to lepiej nie rób tego samemu, jeszcze zerwiesz gwint w misce i faktycznie wyjdzie te 700 eurasów.

Poszukaj w okolicy jakiegoś warsztatu, niekoniecznie aso - myślę że w 100 E bez części się zmieścisz.

Opublikowano
  • Autor

Za wymianę oliwy w skrzyni zapłaciłem 205 e i bylem przekonany ze za silnik będą chcieli nim więcej to samo ale odpuściłem sobie z uśmiechem na ustach jak usłyszałem końcowy werdykt :decayed: .Zrobię to jednak w Polsce bo na dniach zjeżdżam :wink: No nic dzięki za wszelka pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam gdzie kupuje olej mam wymianę gratis, albo wymieniam sam.

Opublikowano

Ja tam ostatnio za wymianę oleju i filtrów płaciłem 40zł u mojego speca od mechaniki tocznej :wink: + jego ropa do filtra paliwa

Opublikowano

Z racji posiadania wysysarki do oleju usuwam wiecej zuzytego oleju z silnika niz poprzez odkrecenie korka spustowego.

W silnikach gdzie filtr oleju ma wymienny wkład w obudowie oraz w chlodnicy oleju pozostaje jeszcze ok 0.5-0.6 oleju który tylko cienką rurką usuwam z podstawy.

Opublikowano

Dev poleciłbyś jakąś "dojareczkę" dla klienta indywidualnego ?

Bo fakt płacić za każdym razem te 40zł to mogę kupić dojarkę, klucz do filtra i samemu to robić bez najmniejszego problemu

Opublikowano

Kupisz w ICarsie ok 1000zl.

---------- Post dopisany at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany at 20:30 ----------

Sorry 1165.50 :grin:

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o "ręczna dojarkę" :grin:

Opublikowano

normalna wymiana zdejmujesz oslone z goey silnika odkrecasz filtr, jest pod czarna kopulka wymieniasz, pozniej samochod do gory odkrecasz oslony dolne i korek od miski plus gorny przy silniku zeby sicnienie wyrownac i leci... pozniej 8l nowego oleju i koniec osobiscie nie chce mi sie robic ostatnio za wymiane oleju i filtrow zaplacilem 650zl oczywiscie nie w aso

Opublikowano

U mnie to samo 400 na motulu i filtrze mann :grin:

Cóż co robic... Warsiaffka... :grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego nie zrozumiales czegos w serwisie cos pokickales i to ostro... zadne aso nie wymieni Ci oleju w silniku za 700e a w skrzyni za 200e. Nie ma takiej mozliwosci.

Wymiana oleju w skrzyni kosztuje ok 600e a w silniku miedzy 130 a 200e ( podejrzewam taka byla kwota za 2.7 z racji wiekszej ilosci oleju niz np w 1.9 tdi).

• 1 rok później...
Opublikowano

Pamiętaj żeby zalać filtr oleju. Żeby olej szybciej trafił do napinaczy

• 2 lata później...
Opublikowano

Ja podnoszę prawą stronę na lewarku podkładam solidne podkładki z drewna żeby przypadkiem mnie nie przygniotło ,kuweta do spuszczania oleju  z banki 10 litrowej jedna śruba do odkręcenia z miski olejowej opuszczasz samochód spuszczasz olej  , zakrecasz, wymieniasz filtr zalewasz nowy olej i to wszystko dwa klucze potrzebne lub jeden nastawny bardzo prosta sprawa nawet jak dla kogoś zielonego w tym temacie , sam pierwsza wymianę robiłem z opinią internetowa dwa lata temu a autko do dzisiaj jeździ bez problemowo