Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi 17 cali 7,5 szerokie, ET 28 - czy można takie założyć...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów. Chciałbym aby ktos pomógł rozwiać mi wszelkie wątpliwości na temat felg które kupiłem do Audi A4 B6 1,9TD. Chodzi o to czy będą pasowały oraz czy można na takich jeździć bez obaw o bezpieczeństwo i o auto. Głównie chodzi mi o ET... prosze niech się jakiś znawca wypowie. Zniose wszystkie komentarze. Zdjęcie felgi poniżej.

audi_a5_felgi.jpg

Opublikowano

Możesz założyć, felga będzie na równo z rantem.

Tu masz stronkę gdzie możesz podać dane aktualnych felg i nowych i zobaczysz jaka jest różnica

Online Wheel and Tyre Fitment Calculator. Offset, Tyre Stretch and Speedo Error | Will They Fit

Opublikowano

ET jest eleganckie, ładnie wypchnie Ci felgi na zewnątrz bez dystansów :wink:

Opublikowano
  • Autor

Kurcze już sam nie wiem...Zachciało mi się na inne 17 zmieniać :)

---------- Post dopisany 15-07-2014 at 07:39 ---------- Poprzedni post napisany 13-07-2014 at 19:11 ----------

Jakby ktoś był zainteresowany to chętnie sprzedam po bardzo okazyjnej cenie - 1200zł za komplet. Felgi są NOWE i ORYGINALNE prosto z salonu AUDI.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam pytanie a niechce zakladac nowego tematu co do tych felg jak by to wygładało w AUDI A4 b8

17x7.5 ET28

http://allegro.pl/show_item.php?item=4790738085audi_a5_felgi.jpg

Edytowane przez daffy

• 4 lata później...
Opublikowano

Ogrzeję temat... A4 B7, po przeczytaniu kilku wątków skusiłem się na felgi 17x7.5 ET28 (8T0071497 z Audi A5) i opony 235/45/17 (Firestone Roadhawk), miało być tak pięknie, linia kół miała być równo z rantem, ale tak NIE jest... Tył ładnie chowa się w nadkolach (trochę brakuje do rantu błotnika), ale przód niestety wyszedł poza rant błotnika, przyczynia się do tego zapewne szerokość opony i jej dość głęboki rant ochronny... W ogóle nie rozumiem dlaczego jest taka różnica między tyłem i przodem ? :(

W którym kierunku pójść, inne felgi (z mniejszym ET) i/lub węższe (szerokość 7.0 cali), czy może jednak węższe opony (225/45/17), które być może schowają się do środka w tym inny model opon ?