Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężko odpala na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie moje 2.8 v6 z LPG na zimnym silniku ciężko odpala z 10 sekund trzeba kręcic dopiero załapie,a na ciepłym odpala od strzała i do tego błąd 17841 który po skasowaniu ponownie się pojawia

Opublikowano

Sprawdź czujnik temperatury, czy pokazuje prawidłowe wartości.

Natomiast błąd 17841 odnosi się do pompy wtórnego powietrza. Możesz poczytać o tym tutaj: Forum Audi A6 Klub :: Zobacz temat - [iNNY] Układ doprowadzania wtórnego powietrza SAI

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

czy problem został rozwiazany ? moje v6 rownież ciezko odpala na zimnym

Opublikowano

Też bym obstawiał g62 (czujnik temp wody). Można sprawdzić jakie wartości wskazuje w klimatroniku. U mnie w 2.6 niestety ten trik nie działa, więc w 2.8 12v pewnie też nie będzie.

Opublikowano

pod jakim kodem szukac w klimatroniku ? ma ktos moze zdjecie gdzie szukac tego czujnika mam lpg i jakos nie moge go znalesc ;/

Opublikowano

http://www.a4club.pl/index.php?topic=925.0 Kody 49 lub 51.
Jeśli będzie Ci szło tak co sekundę-dwie o jeden stopień w górę na samym zapłonie (wyłączony silnik) to znaczy, że nie obsługuje klimatronik tego kodu. Musisz wówczas szukać innego sposobu.
A co do położenia...obstawiam, że po zdjęciu plastikowej rury nachodzącej na przepustnicę, będzie widoczny. Bardziej po stronie pasażera się znajduje.

Edytowane przez peacenotwar

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Posiadam 2.8 ACK i z 2-3 sekundy muszę kręcić na zimnym żeby odpalić. Mój brat ma natomiast a8 4.2 i musi z 3-4 sekundy więc nie wiem czy to spowodowane dużą pojemnością czy audi tak po prostu ma.

Opublikowano

Tak jak w temacie moje 2.8 v6 z LPG na zimnym silniku ciężko odpala z 10 sekund trzeba kręcic dopiero załapie,a na ciepłym odpala od strzała i do tego błąd 17841 który po skasowaniu ponownie się pojawia

Kup nowy akumulator , rano po postoju aku nie ma tego prądu na rozruch . Jak jest ciepły to pali od strzała bo aku się naładował podczas jazdy . :wink:
Opublikowano

Czy któraś z tych porad pomogła, bo mam ten sam problem ale obstawiam świece bądz przewody?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Akumulatora nie zmieniałem bo kręci ładnie :P Mam varte 44Ah (troszke mały). Moim zdaniem jest to spowodowane zużytą pompą paliwa, po nocy po prostu paliwo cofa się w stronę zbiornika i dlatego musi chwile pokręcić-zassać paliwo i dopiero odpala :P

Opublikowano

Akumulatora nie zmieniałem bo kręci ładnie :P Mam varte 44Ah (troszke mały). Moim zdaniem jest to spowodowane zużytą pompą paliwa, po nocy po prostu paliwo cofa się w stronę zbiornika i dlatego musi chwile pokręcić-zassać paliwo i dopiero odpala :P

44 w 2.8 :shock3::shock3::shock3:

Załóż porządny 74 to zobaczysz różnice ...

Opublikowano

Bez kitu.. do 2.4/2.6/2.8 to chyba 70Ah minimum..

Opublikowano

64ah według producenta. Ostatnio robiłem małe poszukiwania i słyszałem dobre opinie o Westa Forse (65ah -250 zł). W moim przypadku na szczęście klemy wystarczyło poprawić i jest juz ok.

Opublikowano

Ogarnołem sprawę i problemem u mnie był gaz.

Opublikowano

mozesz napisać coś wiecej o tym gazie ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Konkretnie chodziło o sondy mi padły aż cztery i po wymianie i regulacji gazy problemy zniknęły.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

podłączę się ..

u mnie wszystko ok było aż tu nagle kręce kręce i nie idzie odpalić ( na zimnym silniku )

po szóstym razie odpalił, ale dusił się, obroty spadały, gdy dodawałem gazu to nie reagował za bardzo, gdy chwile pochodził to juz normalnie

następnego dnia odpalam normalnie na benzynie ( jak dnia Wczorajszego ) i też nie chce odpalić, odpaliłem awaryjnie na gazie i ok, pojechałem, przełączyłem po chwili na samą benzynę i chodził..

wymieniłem pompę paliwa - nie pomogło te same objawy

następnie filtr paliwa i też te same objawy ??? ? ? ? ?

dalej na zimnym na benzynie nie odpala :( ....

pomysły się kończą..