Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] mój nowy używany nabytek b7 prosto z salonu Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla jednego tanio dla drugiego drogo. Skoro nowy właściciel pisze, że było warto zapłacić to uszanuj to i pozwól cieszyć sie samochodem. Ja podobnie jak kolega uważam ze lepiej zapłacić troszkę więcej i spać spokojnie, mieć gwarancje itp niż kupić tanio i codziennie rano przed wyjazdem zastanawiać się czy odpali.

Sent from my iPhone

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję MichauS - choć jest parę osób, co pozwolą się cieszyć autkiem a nie tylko by żałować zakupu. Ja oczywiście nie żałuję ani centa, ale nie mogę zrozumieć, co komu do tego ilu letnie i za ile. A, że na forum ludzie jak kupują to chcą pokazać co kupili, ja także chciałem, i pokazałem, ale nie sądziłem, że zamieni się to przeciwko mnie. :wink:

W Austrii jak ktoś wyżej napisał rynek samochodowy stoi wysoko i za dobre auto niestety jak wszędzie trzeba zapłacić. I jak kolega, ja także wolę mieć pewność, że odpali rano i dojedzie do celu i wróci, niż abym miał się modlić, jak znajomego renault laguna z 2005 roku, co co chwilę świeci mu się cała deska rozdzielcza jak choinka a elektroniki to ma tyle co nie wiem czy audi a6 jest tak napakowane.

Dzięki MichauS, szacunek:wink:

Opublikowano

Te przekomarzania Sebastianie nic nie dadzą, a tylko wątek zaśmiecą! O pieniądzach Dżentelmeni nie rozmawiają jak to kolega napisał :wink: . A tak z własnego doświadczenia, też w tamtym roku kupiłem moją, racja że z DE. ale po wszystkich opłatach też mi dobre 12+tys. wyszło, z tym że miałem mniejszy przebieg bo tylko 78 tys...ale podobno to już stare auto jest :kox: Więc Sebastianie jest już nas dwóch co przepłaciło :wink: . Btw kolego griga-st i tak ceny naszych przy Twoim dupowozie jak piszesz, to i tak drobne sumy , wiec nie ma problemu . :thumbup1:

Opublikowano

To ja jestem trzeci. Moje cabrio 2.0T z 2009 z przebiegiem 86tkm wyniosło prawie 20tys euro a można było kupić juz za 15. Ale czy warto ??? Szczerze mówiąc to bezcenne było usłyszeć na przeglądzie rejestracyjnym nie ma sie do czego przyczepić ani grama luzu. W serwisie przy przeglądzie tez same pozytywne opinie i po prawie roku użytkowania żadnych kosztów poza paliwem:) to nazywa sie święty spokój. I jest to bezcenne uczucie. I tego życzę takze pozostałym właścicielom swoich wymarzonych aut.

Sent from my iPhone

Opublikowano
To ja jestem trzeci. Moje cabrio 2.0T z 2009 z przebiegiem 86tkm wyniosło prawie 20tys euro a można było kupić juz za 15. Ale czy warto ??? Szczerze mówiąc to bezcenne było usłyszeć na przeglądzie rejestracyjnym nie ma sie do czego przyczepić ani grama luzu. W serwisie przy przeglądzie tez same pozytywne opinie i po prawie roku użytkowania żadnych kosztów poza paliwem:) to nazywa sie święty spokój. I jest to bezcenne uczucie.

Sent from my iPhone

Hihi . U mnie te uczucie było bezcenne również. Nie znalazł nic, to wpisał że miałem źle ustawione światła, pomimo to że bixy mam :facepalm: . Ale zaskoczenie mięli nie małe. :grin: . A tutaj na przeglądach bardzo lubią się do wszystkiego dopier***** :grin: . Witam w klubie, którzy nie kupują rocznika tylko stan ! :audi:

Opublikowano

U mnie czepił sie ze nie ma świateł z tylu juz pojawił sie banan na twarzy diagnosty a tu wystarczyło przeliczyć z drl na mijania i czar prysł.

Sent from my iPhone

Opublikowano
  • Autor

Wiadome, że cena od prywatnego a od Autohus będzie zawsze inna, Audi/VW musi zarobić. Ja na szczęście już nie będę musiał jechać na przegląd, bo roczny dostaje od Audi, no i tak też będę co roku wszystko zmieniał i machał przeglądy. Miałem zamiar w ÖAMTC ale wyjdzie mi taniej tam. Zawsze można kupić taniej, jakby szukał to na pewno by znalazł, ale nie tyle co napisał kolega:wink: bynajmniej ja jeszcze nie znalazłem, a i za 10000 tyś euro to złom potrafił być i konkretny pomimo, że 200 kkm niecałe miał. A w DE rzadko kupić mały przebieg, a jak już to odpowiednio więcej kosztuje, mam znajomego co 80 parę tyś rocznie macha, i po 3 latkach ma lekko 250 tyś km, później jak chce sprzedać, to lekko idzie dalej w DE, ale np. w pl jak był i rzucił cenę to każdy go wyśmiał, pomimo, że auto w stanie technicznym itd idealne, od a do z serwis Audi. I cena także wysoka, pomimo, że przebieg .... auta tracą na wartości, jak wszystko inne.

Ja nie chciałem nic na dzień dobry dokładać, i mieć od razu do jazdy, serwis teraz Audi machnął, przegląd też, OC już mi propozycję wysłali (też taniej niż w Wiener Städtische), wcześniej rozrząd też w Audi, i dla mnie cena była super. I nawet jak zarobili troszkę to jak najbardziej w porządku.

Temat można zamknąć, jak będę miał autko to wrzucę fotki:wink: czyli 20 września około:decayed:

tu gdyby nie było Nova max. do 16% wartości autka, to cena była by niższa.

Opublikowano

powiem Ci kolego tyle że ostatnio na ebay został wystawiony rs4 wersja sedan z salonu audi z przebiegiem 5000 tys mil za 17 tys funtów wolalbym dołożyć i mieć auto warte kupe kasy i kiedyś będzie to niezły kolekcjonerski model a Ty wpakowałeś kupe kasy za auto przeciętne ja kupiłem swoja audi a4 b7 z pełną ksiązka serwisową sprawdzona że nigdy bita nie byłą takie prawo w UK od a do z i z przebiegiem 100 tys mil z 2006 roku po przeliczeniu wyszło mnie 16 tys ale złotych :) Trzeba szukać ale skoro jesteś zadowolony to najważniejsze :) Taką jak Ty masz to tu w UK chodzą po max 3.500 tys funtów trochę się wkopałeś z ceną ale jak mówisz że taką chciałeś to Twoja kasa , zycze zeby ta perełka nie okazała się zonkiem za jakiś czas i coś nie wyskoczyło z tego przebiegu 120 tys :] pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
powiem Ci kolego tyle że ostatnio na ebay został wystawiony rs4 wersja sedan z salonu audi z przebiegiem 5000 tys mil za 17 tys funtów wolalbym dołożyć i mieć auto warte kupe kasy i kiedyś będzie to niezły kolekcjonerski model a Ty wpakowałeś kupe kasy za auto przeciętne ja kupiłem swoja audi a4 b7 z pełną ksiązka serwisową sprawdzona że nigdy bita nie byłą takie prawo w UK od a do z i z przebiegiem 100 tys mil z 2006 roku po przeliczeniu wyszło mnie 16 tys ale złotych :) Trzeba szukać ale skoro jesteś zadowolony to najważniejsze :) Taką jak Ty masz to tu w UK chodzą po max 3.500 tys funtów trochę się wkopałeś z ceną ale jak mówisz że taką chciałeś to Twoja kasa , zycze zeby ta perełka nie okazała się zonkiem za jakiś czas i coś nie wyskoczyło z tego przebiegu 120 tys :] pozdrawiam

W uk to wiem, że są takie ceny, bo mam tam znajomych, tak więc wierzę:decayed:

A to nie jest aż "kupa kasy ..." ja mieszkam w Austrii na stałe, i nigdy nie zamierzam wracać, i to jak na pl 13 tys ale zł, ja tego nie przeliczam po prostu hehe:wink:

Dla mnie drogi to audi a8 w12 6.0 armoured st. 7 za 280 tyś euro na przykład, to jakbym w pl kupił sobie za 13 tyś zł to dużo:grin:

Nie mogłem pozwolić sobie na nową a4, bo min 30 tyś euro, ale to moje 1 lepsze autko, a później sobie już nową a6 kupię 3.0 z salonu:wink:

ps. fajnie macie w UK, ale pewnie jak auta tanie, to coś innego drogie, ubezpieczenie (nie wiem) ale ktoś mi kiedyś coś wspominał, że wysokie - ale pewny nie jestem. W każdym razie, jak na 3,5 tyś funtów to groszę:decayed:

Opublikowano

Dokładnie tak jest , skoro mieszkasz na stałe to nie ma rozmowy :) Prawda w Uk jest bardzo drogie ubezpieczenie dla mlodych kierowcow tym bardziej na swoje auto po zniżkach płace 1000 funtów czyli w przeliczneiu około 5000 tys zł gdybym nie miał znizek (5 lat mojego brata płacił bym 2.500 tys funtów) na rok plus 300 funtów opłaty za drogi + 60 funtów MOT czyli przeglad czyli łacznie 7000 tys zł niektórzy za tyle maja tu auta a ja tyle płace opłat zwiazanych z autem ze tu mieszkam ale po przeliczeniu na pensje jest to nie cały miesiac pracy :) wiec tragedii nie ma , zycze bezawaryjnosci i fajnych modów będę śledził temacik :)

Opublikowano
  • Autor

no ja niestety też zaczynam od 9 stuffy tu, i mając tylko teilkasko będę płacił 438 euro co 3 miechy, czyli ponad 1300 euro rocznie:wink: Będąc w pl moja Mama stwierdziła, że majątek, a tu to pół miesiąca pracy tak naprawdę (jak się ma dobrą i mając jakiś tytuł to dużo łatwiej jeszcze jak się coś umie to hehe:decayed:). Bo studia to nie wszystko ... a i bez studiów dużo ludzie ma super fuchy i posady!

Ok, to do usłyszenia wszystkim 20 września:wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gratuluje samochodu :) szkoda ze trochę golas za ta kasę :] ja brb zrobiłem ponad 50tys km i ani złotówki nie dołożyłem ;) dodam jeszcze do dyskusji moje trzy grosze, otóż nie znam rynku austriackiego ale bardzo dobrze znam niemiecki, i okazje oczywiście były i bedą ale nie znajdziecie ich na forum ani siedząc tam przez miesiąc ;) a co do używanych aut "salonowych" to znajomy oddał b7 2007r 2.0tfsi sline w rozliczeniu za b8 policzyli mu 8500 wystawili 12900 do audi zentrum Düsseldorf wiec z tymi cenami to tez rożnie bywa;) nie wierze ze zarobili 1000 min 3000 ale to nie moja sprawa mowie tylko jak to wyglada tutaj na miejscu śledząc rynek kilka lat ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez FPek

Opublikowano
  • Autor

hehe, mi to akurat nie przeszkadza :) wolę mieć pewne autko, i aby ktoś uczciwie zarobił, niż dać zarobić ten 1 tyś euro czy 2 chociażby a mieć jakiś złom hehe. Audi odebraliśmy wczoraj z narzeczoną, na szybko to co kupiłem, to opony zimowe Nokian 205/55R16 94V, później nowe webasto zakładam z tą funkcją, że chłodzi w lecie, akumulator Optima żelowy, i w sumie wiele więcej zmieniać nie będę. Golas pewnie jest, ale mi to osobiście nie przeszkadza, bo i tak bym tego nie używał, autko jeździ, tempomat jest, i więcej po co :P Wczoraj już malutko bo niecałe 100 km sobie machneliśmy od tak, jak się jeździ, a dzisiaj jedziemy ponad 250 km też nie wiele, ale akurat ze znajomymi, to sprawdzi się na trasie. Jeszcze zatankowałem wczoraj, i komputer pokazuje równo 1100 km ale to będzie zależne od jazdy, może być dużo mniej a może i nawet więcej. Zobaczymy :D Zdjęcia wystawię wam jak jakieś zrobię, i jak Internet będzie szybższy, choć postaram się nawet dzisiaj! :wink:

My jesteśmy bardzo zadowoleni z autka, to jest chyba najważniejsze :P a o czyiś pieniądzach się tak naprawdę za bardzo nie dyskutuje i nie rozmawia :)

Do kolegi wyżej: gdybym pojechał do Niemiec auto wyszło by mnie bardzo podobnie, bo za średnio 9000 by kupił np, ale + NoVa i gdyby +podatek (zależnie czy prywatny czy nie i od kogo kupujesz czy od prywatnego czy od handlarza) to wychodzi ponad 3 tyś euro ( a oni liczą z D zawsze koło 12% NoVa max 16) a za całkiem nówkę liczą najniższą Nova 8% - tak więc wychodzi na to samo. Na stronach austriackich możesz poczytać przepisy dotyczące rejestracji pojazdu na terenie Państwa Austriackiego i opłaty z tym związane :P Plus auta sprowadzone musi jechać do jeśli chodzi o Audi np., do Salzburga na przegląd policyjny który trwa koło tyg. do 2 (i pokrywa się samemu wszystkie koszty, więc czy tak naprawdę się opłaca). Tu są bardzo rygorystyczne przepisy dotyczące rejestracji aut używanych. Nówki opłaca się z D, ale używanych już nie! :) chyba, że max 2 letnie autko a nie tak jak my 11.2007 to już 7 latek ma. Ale następne będzie całiem nówka avant a6 3.0 quattro tiptronic :D

Pozdrawiamy, i życzymy miłego weekendu, fotki będą może dzisiaj :banan:

Zdjęcia wrzucę, tak szybko jak to możliwe :)

Opublikowano

Z tym Salzburgiem i przeglądem policyjnym nie przesadzajmy, nie ma co ludzim w błąd wprowadzać. Owszem płaci się akcyzę, lecz po przeglądzie technicznym i otrzymaniu kartki homologacyjnej od razu rejestrujesz samochód. Wiem , gdyż już z pare Samochodów w Austrii rejestrowałem. Ale i tak gratulację odebrania autka. Niech Ci służy :)

Opublikowano

No to trochę wcześniej odebrane. Ze spalaniem w 1.9 jest różnie zwłaszcza jak się jeździ po mieście. Mi ostatnio po zatankowaniu do pełna FIS pokazał 690 :decayed: Ale to było przed przeglądem jak "przeganiałem" furę ;) Czekamy w takim razie na zdjęcia :) i życzę bezawaryjnych wyjazdów ;)

Opublikowano
  • Autor

Z tym Salzburgiem i przeglądem policyjnym nie przesadzajmy, nie ma co ludzim w błąd wprowadzać. Owszem płaci się akcyzę, lecz po przeglądzie technicznym i otrzymaniu kartki homologacyjnej od razu rejestrujesz samochód. Wiem , gdyż już z pare Samochodów w Austrii rejestrowałem. Ale i tak gratulację odebrania autka. Niech Ci służy :)

Zaraz koledzę znajdę przepisy dotyczące rejestracji. Mówię o autach sprowadzanych z D tutaj, a nie tu już kupionych. Nie wiem od kiedy są te przepisy, i kiedy ty postatni raz rejestrowałeś auto sprowadzone z D tutaj, ale na dzień dzisiejszy jest tak jak napisałem wyżej. I nie wprowadzam ludzi w błąd :) Pofatyguje się specjalnie dla Ciebie i poszukam, to sobie będziesz mógł poczytać :wink: ps. nie jestem bajkopisarzem i nie wymyślam sobie niestworzonych rzeczy :P czekaj na linka

Mam nadzieję, że będzie działał, innym razem machnę więcej fotek i ładniejszych, wczoraj to było na szybko :D akurat przez 2 dni udało się jednak ponad 500km machnąć od tak jako wycieczka hehe. Tak więc autko jeździ super :banan:

http://przeklej.org/file/lEIj47/Audi.a4.pdf

Opublikowano

Wrzuć parę fotek tutaj bo nie każdy lubi pobierać zdjęcia na dysk ;)

Opublikowano

Zaraz koledzę znajdę przepisy dotyczące rejestracji. Mówię o autach sprowadzanych z D tutaj, a nie tu już kupionych. Nie wiem od kiedy są te przepisy, i kiedy ty postatni raz rejestrowałeś auto sprowadzone z D tutaj, ale na dzień dzisiejszy jest tak jak napisałem wyżej. I nie wprowadzam ludzi w błąd :) Pofatyguje się specjalnie dla Ciebie i poszukam, to sobie będziesz mógł poczytać :wink: ps. nie jestem bajkopisarzem i nie wymyślam sobie niestworzonych rzeczy :P czekaj na linkaMam nadzieję, że będzie działał, innym razem machnę więcej fotek i ładniejszych, wczoraj to było na szybko :D akurat przez 2 dni udało się jednak ponad 500km machnąć od tak jako wycieczka hehe. Tak więc autko jeździ super :banan:

Ok szukaj! To czekam ! Może mieszkamy w dwóch innych krajach,lecz jeżeli są nowe przepisy chętnie się o nich dowiem! :D

Opublikowano
  • Autor

Zaraz koledzę znajdę przepisy dotyczące rejestracji. Mówię o autach sprowadzanych z D tutaj, a nie tu już kupionych. Nie wiem od kiedy są te przepisy, i kiedy ty postatni raz rejestrowałeś auto sprowadzone z D tutaj, ale na dzień dzisiejszy jest tak jak napisałem wyżej. I nie wprowadzam ludzi w błąd :) Pofatyguje się specjalnie dla Ciebie i poszukam, to sobie będziesz mógł poczytać :wink: ps. nie jestem bajkopisarzem i nie wymyślam sobie niestworzonych rzeczy :P czekaj na linkaMam nadzieję, że będzie działał, innym razem machnę więcej fotek i ładniejszych, wczoraj to było na szybko :D akurat przez 2 dni udało się jednak ponad 500km machnąć od tak jako wycieczka hehe. Tak więc autko jeździ super :banan:

Ok szukaj! To czekam ! Może mieszkamy w dwóch innych krajach,lecz jeżeli są nowe przepisy chętnie się o nich dowiem! :D

1. https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/6/Seite.061520.html

2. https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/6/Seite.061524.html

3. https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/6/Seite.061610.html#AllgemeineInformationen

Masz rację, ale np. jeśli nie posiadasz Typenschein, albo COC Papier, to wtedy auto np. marki Audi musi zostać wysłane do Salzburga w celu weryfikacji i przeglądu policyjnego. Jeśli masz te papiery to auto nie musi jechać, ale oni i tak przy rejestracji wysyłają zapytanie do Audi (elektronicznie bez pojazdu). Tak więc tak to jest. Te papiery powinny być zawsze, ale może się zdarzyć, że ich nie ma :) I wtedy tak jest jak pisałem wyżej, ale to są sytuację wyjątkowe i rzadkie. Masz potwierdzenie w linkach :wink:

ps. nasz znajomy właśnie tak miał, że kupił w D audi, i musiał wysłać auto do Salzburga na przegląd policyjny i 2 tyg auta nie miał, i tak mi nagadał, i ja tak napisałem, ale faktycznie może tak być, ale to są sytuacje wyjątkowe, i nie mam pojęcia czemu może brakować tych dokumentów.

Wrzuć parę fotek tutaj bo nie każdy lubi pobierać zdjęcia na dysk ;)

wrzucę jak tylko mi zacznie net szybciej hulać bo mamy limit szybki do 20gb a później zwalnia i wykorzystaliśmy to i teraz wolno, za 2 dni będzie szybki to wrzucę! Bo ten plik pdf to czekałem chyba z 30 min aby się załadował :grin: cierpliwości hehe - chciałbym, ale muszę poczekać na neta :P

Edytowane przez diplingmamber

Opublikowano

Mówimy o fotkach czy rejestracji. Powiem Ci tylko z autopsji, z tym salzburgiem to tak jest racja! Gdyż w Sbg znajduje się główna siedziba Porsche Austria AG. Lecz nie wysyłasz tam auta tylko , idąc do salonu audi z dokumentami auta z Niemiec, Włoch itd. prosisz o wystawienie homologacji samochodu, tzw. "Typenschein" , gdyż ten papier jest konieczny do zaplaty i wyliczenia podatku NovA jak i późniejszej rejestacji. Pomyśl, ktoś kupi auto np. Z Wiednia i będzie go musiał zawieść do Sbg... No bzdury trochę :D . Ale jak jest inaczej to napisz , na przyszłoßć :D

Spoko, przecież nic się nie stało! Wiesz, już trochę miałem doczynienia z tymi sprawami. Ale lepiej porozmawiajmy o twojej Audi. Są już jakieś plany z nią związane? :D