Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lakierowanie - źle dobrany lakier ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie!

Ponieważ w mojej a4 na drzwiach kierowcy pokazała się szpachla oddałem auto do lakiernika aby się tego pozbyć i przy okazji maznąć przedni błotnik (głębokie rysy poprzedniego właściciela)

Efekt lakierowania jednak mnie nie powala:

2014724133248.jpg

2014724133253.jpg

2014724133257.jpg

2014724133302.jpg

Czy jestem jakoś wyjątkowo wybredny i widoczna różnica kolorów jest akceptowalna czy po prostu spartolono robotę ? :x

Opublikowano

szczerze to ja po tych fotkach nie widze zadnej roznicy:decayed: tak pozatym to nigdy zaden zaklad nie dobierze na 100% lakieru, jedynie roznica moze byc mniej lub bardziej widoczna

Opublikowano

drzwi tył zielone

drzwi przód niebieskie

- pytanie tylko dlaczego, jak wygląda reszta samochodu, czy któreś elementy były wcześniej lakierowane itp itd

Szkoda tylko, że robiłeś zdjęcia gdy drzwi są mokre :whistling:

Opublikowano

Spartaczona robota. Kiedyś też lakierowano mi auto w kolorze butelkowym i efekt ten sam , ale nie odebrałem i poprawiono . Problem w tym jak później przyznał lakiernik zmatowali i położyli bazę i wyszło niebiesko . Musi być podkład bezwarunkowo i dobrze dobrany lakier raz pryśnięty nie poprawiany.

Opublikowano

nie znam się na lakierowaniu, ale kiedyś słyszałem że w pewnych odcieniach lakieru (być może w Twoim również) ważny jest dodatek komponentu, który odpowiada za to połyskiwanie lakieru zależnie od kąta patrzenia. Taki jakby brokat (z malowideł u kobiet :wink:) Takie coś ma honda, i kolor tego brokatu daje odcień połyskiwania...albo na zielono albo na niebiesko. W domu mam forda Focusa z 2008r w kolorze Chill...zdarzyło mi się lakierowanie drobnych uszkodzeń parkingowych i "zwykły" lakiernik z dobraniem odcienia miał problem, bo to jest kolor taki, że w zależności od kąta patrzenia jest albo lekko szary, albo oliwkowy, a można dopatrzyć się również jakiegoś lekkiego przebłysku błękitu. Męczył się niesamowicie a efekt końcowy jest taki sobie, nie jest źle ale...Później auto wylądowało w ASO w lakierni, bo była szkoda nie z mojej winy i tam zrobili tak że śladu nie widać. Może wiedzieli o co chodzi w tych odcieniach, bo jak zapytałem to się lakiernicy tylko uśmiechnęli i powiedzieli że Ford tak ma.

Opublikowano
  • Autor

'Niebieskie' świeżo polakierowane drzwi były już lakierowane przez poprzedniego właściciela i kolorek był taki sam jak na tyle więc się dało.

Zdjęć na sucho na razie nie miałem jak wykonać gdyż cały czas pada a nie mam jak garażować.

Pytanie tylko czy warto kopię kruszyć ;]

Opublikowano

Nie ma co dywagować, robota do poprawki - wg mnie zupełnie inny kolor.