Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Padajace przeguby osi przedniej co 4k mil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i prosze o pomoc w analicie problemu.

mam problem taki ze moja kochana a4 b5 pozera przeguby. Max co 5k mil musze je wymieniac bo sa rozwalone i strzelaja.

Cale przednie zawieszenie jest wymienione na nowe ( gora, dol, drazki + amory). Ustawiona geometria prawidlowo, kola seria 16".

Byla dlubnieta na wiecej wiec sie tym nie przejmowalem od momentu umierania turbo wrocila do serrii i nadal jest to samo.. czy ktos mial cos podobnego u siebie ew jakie dobrze przeguby zakupic i zamontowac do mojej niuniu bo zachwile zbankrutuje na wymianach( robie sam) i na kosztach geometri...

Z gory dzieki.

Moriusz

Opublikowano

Jakiej firmy przeguby zakładasz? Może półosie krzywe?

Opublikowano
  • Autor

byly

Q-Drive CV Joint Kit (tanie)

GKN Lobro CV (drogie)

zadnej roznicy. Organoleptycznie osie wygldaja ok nie mam zadnych oporow ani innych rzeczy skrzynia zalozona dobrze. Auto jezdzi i nawet calkiem sprawienie sie odpycha.

Bylem robic przeglad to mi diagnosta dokrecil sruby na odpowiedni moment i nadal to samo.. no moze troche lepiej bo jakies 600 mil wiecej zanim zaczelo stukac...

zakladalem przeguby z i bez tego wewnetrznego zabezpieczenia przed wypadnieciem z oski ale zadna roznica do 5k mil i wymiana;/

Opublikowano

Półosie musiałbyś sprawdzić na tokarce czy proste są, bo niemożliwe żeby przegub lobro padł po 8tys km

Opublikowano

Jak osłony przegubu całe i podczas montażu były solidnie napełnione smarem, to po takim przebiegu pada tylko jakościowe badziewie :decayed:

Chyba że masz ze 400 koników i 800 niutków z motorówki , ale to wtedy prędzej padła by skrzynia i sprzęgło :grin::whistling:

Opublikowano
Półosie musiałbyś sprawdzić na tokarce czy proste są, bo niemożliwe żeby przegub lobro padł po 8tys km

Już nie raz słysząłem też o loobro złe słowa...

Ja u siebie 10 tys temu też zmieniłem na loobro bo moje stare nie miały luzów ale najzwyczajniej w swiecie spadały,pewnie jakbym chciał sie pobawić z zawleczką to nie musiałbym.

Do autora:

Sam to zmieniasz???Czy robi Ci to "mechanik"

Zrób tak,kup ośki z b5 PD tj 115 z wew przegubami w dobrym stanie i zapodaj nówki loobro,ewntualnie SKF-a.

Dlaczego,bo są wiekszę od tych na VP i mocniejsze.

Ja tak zrobiłem,właśnie wracam z takiej wymiany bo od poł stary ori przegub nie chciał się posypać nawet z rozwaloną osłoną:kwasny:

Jak się ogarnę wstawię fotę do porównania.

Ponoć te ośki można zaadaptować pod 320 tarcze:naughty:

Opublikowano
  • Autor

hmm tarcze sa juz z a6 bo dlubie z autkiem wczesniej nie mialem problemow ale nie znam pelnej histori auta na liczniku 180k mil a cala reszta wskazuje na conajmniej 400k mil przeglad z przed 4 lat pokazywal 350k wiec watpie ze nagle ma 180 :D