Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana na nowszy model z 99r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymieniłem klima-tronik ze starego tego z dwoma wyświetlaczami z 95r na nowszy z 99r (wymiana całego tunelu)

Teraz Klima mi się nie załącza oraz lusterka nie podgrzewają się ( tylna szyba działa perfekto)

Gdzieś w sieci wyczytałem ze stare klima-troniki miały sterowanie minusem a nowsze plusem, oraz ze stare chodziły na 7v a nowsze na 12V

Pisano ze trzeba pozmieniać kable przy wtyczkach czy ktoś robił coś takiego? lub wie jak to przerobić aby klima mi działała?

Dziękuję za zainteresowanie tematem i wszelka pomoc.

Jesli ktoś ma ewentualnie poprosił bym schematy obu klima-tronikow dla elektryka w ostateczności

Dla tych którzy tak jak ja auta z najstarszych roczników w których klima była sterowana masą.

Jednak nie trzeba zdejmować zderzaka ani wykręcać lampy

image-upload-17-739262.jpg

Na tym zdjęciu widzimy wtyczkę którą idą przewody do czujnika ciśnienia klimy. Znajduje się ona tuż pod pompą abs, czyli dojśie piękne.

potwierdzam, że należy przeciąć brązowy przewód z białym paskiem i podłączyć pod niego + najlepiej po stacyjce i bezpieczniku.

Odp znalazłem w warsztacie w tym temacie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/88132-all-b5-zmiana-tunelu-z-przed-liftu-na-poliftowy/

Plusa podłączamy do widocznego końca kabla który wychodzi z czujnika :)

Temat do zamknięcia lub kosza