Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Uszczelki Potrzebne przy zmianie turbo z CAGA na CAHA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie a za razem prosbe. Mogly ktos napisac jakie sa potrzebne uszczelki przy wymianie turbiny mam tylko 2 tzn pod splyw oleju jesli dobrze mowie i od strony wydechu tego krucca tam gdzie przychodzi ten oring. Czy od strony gdzie przychodzi kolektor tez jest uszczelka jakas ? i od strony DPF ? moze ktos podac ich numery ? nie mam teraz dostepu do etki bo jestem zagranica i dostep do neta chwilowy cale 30min a po przyjezdzie mam 1 dzien na podmiane turba bo potem jestem u umowionmy na program. Prosilbym o pomoc :)

Opublikowano

Hej,

poniżej masz zrzuty z Etki - kolektor wydechowy i turbina. Może odnajdziesz potrzebne numery.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Witam mam pytanie a za razem prosbe. Mogly ktos napisac jakie sa potrzebne uszczelki przy wymianie turbiny mam tylko 2 tzn pod splyw oleju jesli dobrze mowie i od strony wydechu tego krucca tam gdzie przychodzi ten oring. Czy od strony gdzie przychodzi kolektor tez jest uszczelka jakas ? i od strony DPF ? moze ktos podac ich numery ? nie mam teraz dostepu do etki bo jestem zagranica i dostep do neta chwilowy cale 30min a po przyjezdzie mam 1 dzien na podmiane turba bo potem jestem u umowionmy na program. Prosilbym o pomoc :)

hej i co jakie uszczelki wymieniłeś? dziwne że na łączeniu kolektor-turbo nic nie ma :huh:

Opublikowano

Tak między kolektorem a turbo nic nie ma. Ja wymieniłem 3 uszczelki tą od oleju od układu spalin (metalowa) i jeszcze jedna była.

Opublikowano (edytowane)

Tak między kolektorem a turbo nic nie ma. Ja wymieniłem 3 uszczelki tą od oleju od układu spalin (metalowa) i jeszcze jedna była.

a pod czujnik temperatury spalin (chyba) nic nie ma? Ten co wchodzi w muszlę na części gorącej??

_________________________________________________________________________________________

Nie ma ;)

Edytowane przez matriw