Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kilka pomocnych pytan na temat 2.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 22.10.2015 o 17:12, Mlody:) napisał:

Witam. Chciałbym odświeżyć temat oleju. Jaki konkretnie polecacie? A po wymianie na jaki odzywały się łańcuchy pomimo tego, że wcześniej to nie występowało?

Prawda o odzywających się łańcuchach... to nie wina tego ze zalałeś inny olej... to wina tego, że są uszkodzone. Nie trzymają oleju. Mi rzęzi rano jeden... bede go wymieniać razem z łańcuchem. Niestety na razie szukam jakiegoś zamiennika... orginal 2500pln... zamienników nie znalazlem jeszcze sensownych... ja mam zalane volvoline 5W30. łancuchy słysze sporadycznie. Zdejmij pokrywy i zobacz stan ślizgów bo jak się wytrą... to będzie niewesoło.

Opublikowano

Zamiast się pchać w duże koszty na dzień dobry to warto wpierw wymienić zawory zwrotne oleju, w ASO kosztują coś ok. 100zł/szt.

Opublikowano
16 godzin temu, BeyerBrown napisał:

Zamiast się pchać w duże koszty na dzień dobry to warto wpierw wymienić zawory zwrotne oleju, w ASO kosztują coś ok. 100zł/szt.

ZAWORY ZWROTNE NR 059103175F - 120 ZŁ BRUTTO/SZT. - CZAS OCZEKIWANIA 1 DZIEŃ - aso

Ja wymieniłem w nich oringi zewnętrzne bo nie miałem czasu czekać na zaworki... ale nie wyglądały na zużyte. Sprawdzałem ustami i się blokowały w jedną a w drugą puszczały - czyli prawidłowo. Czy zrobiłem źle...?

Opublikowano

Nie mam pojęcia czy takie sprawdzenie wystarczy. Ludzie je wymieniają w V8 zanim zabiorą się za rozrząd i fazatory (tam to dopiero koszty naprawy są masakryczne).

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, widzę, że temat żyje już o 2014 roku.?
Jak Wasze 2.4 się sprawują na przestrzeni lat? Jakieś problemy? Ewentualne wycieki opanowane?
Ile palą miasto/trasa?

Nigdzie nie mogę też znaleźć info na temat ceny kompletnego rozrządu w 2.4 - trzeba liczyć ok. 3.5tys z łańcuchami i napinaczami?

Opublikowano
W dniu 23.10.2017 o 12:14, jolley napisał:

Panowie, widzę, że temat żyje już o 2014 roku.?
Jak Wasze 2.4 się sprawują na przestrzeni lat? Jakieś problemy? Ewentualne wycieki opanowane?
Ile palą miasto/trasa?

Nigdzie nie mogę też znaleźć info na temat ceny kompletnego rozrządu w 2.4 - trzeba liczyć ok. 3.5tys z łańcuchami i napinaczami?

To nie 2,4 A6 C6 żeby takie koszty.:facepalm:To jest stare 2,4 na pasku w B6:).Niech ktoś z posiadaczy się wypowie.Ale coś koło 800-900 zł pewnie maks bez roboty:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1250 pln - continental

w tym: pasek, rolka, tlumik drgan, pompa wody