Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Siemianowy Golfik Gti

siemian

Rekomendowane odpowiedzi

eśli silnik jest z 2012 lub 2013 roku to trzeba bo powyzej 6 tys. obrotów będą wypadać zapłony. Zresztą informacja potwierdzona bo kumpel który ich nie wymienił miał własnie z tym problem. Nie wiem gdzie zasięgałeś opinii na ten temat skoro mówisz że są różne, bo ja gadałem z dwoma tunerami i każdy od tego zaczynał rozmowe.

tak zderzak z przodu jest z edition tak samo jak cała reszta. to jest tak jakby edition bez znaczkow (bo w stanach nie bylo ed35). jedynie silnik nie jest z ed35.

No nie do końca, chodźby na forum golf-a znalazłem informację że ze sprężynkami był problem w 2009r. później niby lepiej... W Twoim aucie widziałem właśnie że zmieniałeś je, rozmawiałem też z jednym tunerem i mówił że jak chce się więcej jak te 340KM to niestety trzeba zmieniać :(
(możesz podać mniej więcej koszt sprężynek)

Co do zderzaka i całej reszty to nie do końca jest tak jak mówisz ;)
felgi i gałka od dsg jest jak w edition, cała reszta to jednak zwykły GTI (brak progów itp.) Ja mam również GTI z 2013r. i u mnie zderzak jest inny... pytałem bo zastanawia mnie czy dokładka z 35 jahre podejdzie do zwykłego zderzaka, czy jednak trzeba cały zakupić...

fajnie że auto już jeździ i oby teraz już długo i bez problemowo !

A racja. Nawet nie zwróciłem uwagi ze edition 35 ma inne progi :-)

Sprężynki juz nie pamietam ile kosztowały ale z tego co pamietam to były to groszowe sprawy (300-400zl). Zamawiałem je w Aso pod silnik z golfa 7 R

Tak tylko ze roboty przy wymianie dość duzo bo trzeba rozrząd rozpisać a ob jest dość głupio zrobiony w tych silnikach :-)

silniczek sprawdzony, zmierzony, wszystko ok :)

002%20(Kopiowanie).jpg

przybylo 5 koników i 20 niutków także cieszy mnie to ;)

tutaj porówanie do starego wykresu:

porownanie%20(Kopiowanie).jpg

...także 11 koła nie poszło na marne :grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:

Edytowane przez siemian

Nieźle...ładne kreski:)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

...także 11 koła nie poszło na marne :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Trzeba mieć polot żeby niemal miesięczną wypłatę na zabawkę ot tak wy...wyłożyć :grin: Ale kto bogatemu zabroni? :decayed:

Trochę w bance mi się nie mieści ze taka część jak pompa oleju może się zepsuć. To są tylko dwa tryby i obudowa. Prędzej stawiał bym na czapkę bo jest dużo bardziej skomplikowana w budowie. 75% przyrostu mocy na standardowym słupku mimo wszystko dobrze świadczy o tej konstrukcji :)

Ja mam auto z tym samym silnikiem z drugiej połowy 2008 roku i sprężynek nie zmieniałem.

Więc nie w każdym trzeba wymieniać.

Za jakiś czas zobaczymy co moje GTI pokaże na razie bez sprężynek ;) i mam nadzieję że u mnie takich niespodzianek nie będzie ! Ważne że auto jeździ i oby tym razem długo i bezawaryjnie !

Odważna koncepcja. Ja mam mieszane odczucia....

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

całkowicie przeszklony dom :rolleyes: ....hmmm...czy ja wiem .......bardzo nowocześnie -to na pewno :naughty::kox::decayed:

Edytowane przez Arturoo

Panowie pojawiła się dziś w mojej głowie koncepcja zrobienia czegoś takiego. Co myśicie?

10648198_860012584066167_184299620747219

10636942_778286825572077_702856815384658

10620454_778426245558135_484404184761261

11880839_1011679502198483_1463289572_n.j

Siemian, upały podobno jeszcze tylko do niedzieli, odczekaj chwilę, powinno Ci samo minąć.. :wink: