d4widoV Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Witam, panowie o co chodzi. Jak mam zimny silnik, tzn. ma 90oC ale nie jest na chodzie z 10 min to ma kopa nieziemskiego, zas znowu jak jest zagrzany (dluzej jak pojezdze) to zmula jest.
oca69 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Szukam tego samego juz dłużsy czas i nie moge dojść Ale ostatnmio sprawdzaliśmy z kolegą i myślę ze to wina temp powietrza w dolocie
marzol Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 A mi się wydaje, że ma to spory związek z regulacją gazu, a konkretnie z brakiem korekty po temperaturze. Przy ujemnych temperaturach po przełączeniu na LPG chodzi wam dobrze?
oca69 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ale ja robiłem na zimnym i ciepłym silniku , kabel laptop w łape i w trase
Bubu05 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Moze dolot ciagnie ciepłe z silnika
marzol Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Temperatura silnika to jedna sprawa. Druga sprawa to korekta po temperaturze gazu. Poczytaj o tym na LPG-forum. Poza tym zawsze powinno się stroić na rozgrzanym silniku, a nie na zimnym.
oca69 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Specjalnie dla ciebie wczoraj zrobiłem kalibracje w jezdzie na ciepłym silniku i nic sie nie zmieniło ...
marzol Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Czujnik powietrza zasysanego nie przekłamuje?
oca69 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Tutaj jest maly problem , bo w ciepły dzien i zozgrzany silnik pokazuje 70 stopni czekam na obudowe filtra bo ostatni wlasciciel chyba robil sobie filtr sportowy nawierajac pusze oryginalna i dlatego taka wysoka temp. w dolocie. Jak wymienie napisze czy sie cos zmieniło
d4widoV Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2014 U mnie sprawa z gazem odpada niestety bo sterownik żadnych korekt nie robił. Ale teraz zwróciłem uwagę na inna rzecz: jak mam mocno zagrzana furke to przy gazowaniu (np. stojąc w miejscu na swiatłach) słychać głośniej wiało, może coś być to spowodowane z wiskoza?
Darkman Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 sprawdz przyrzadem czy nie walnęła ci uszczelka pod jedną z głowic. To może być przyczyna spadku mocy.
Rekomendowane odpowiedzi