marcein Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Witam,Może, miał ktoś podobny problem.....Mam silnik 1.6 AHL problemy są następujące:- Kiedy włączę klimatyzację obroty spadają do 600 i trzęsię zdrowo całym silnikiem.- Podczas jazdy kiedy puszczę gaz wtedy szarpnie silnikiem jednorazowo.Po podłączeniu VAG pojawia mi się błąd : Adres 01: SilnikNumer seryjny sterownika: 3B0 907 557 B Komponent i/lub wersja: 1,6l R4/2V SIMOS HS D03 Kodowanie: 04001 Kod serwisu: WSC 063352 - ilość znalezionych błędów. Oto one:00282 - Nastawnik przepustnicy (V60) 44-00 - Zwarcie00533 - Regulacja prędkości na biegu jałowym 19-10 - Dolna wartość skrajna - SporadycznyGeneralnie nie ma sterowania przepustnicą na biegu jałowym, ponieważ kiedy odczytuje w blokach pomiarowych grupę 006 mogę sprawdzac w jakim położeniu jest przepustnica, jest na 4 stopniach po włączeniu klimatyzacji wychylenie nie wzrasta czyli nie ma regulacji pod wpływem zmiany obciążenia. Sprawdzałem u kolegi z takim samym silnikiem i po włączeniu klimatyzacji wychylenie przepustnicy zmienia się do 7 stopni. Wymieniłem przepustnice ponieważ myślałem że to wina nastawnika czyli potencjometru w zespole przepustnicy jednak to nie pomogło. Dzięki za pomoc jeśli mieliście podobne problemy i wiecie co to może byc.
Rekomendowane odpowiedzi