Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przetwornica 4 Pin A 12 Pin.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, pada mi przetwornica Xenonu. Wytargałem lampę i wiem już, że mam przetwornicę Valeo 12-pinową. Akurat tak się składa, że mam na stanie Valeo 4-pin w nienagannym stanie :P.

I tutaj moje pytani: da się to jakoś podmienić?

W sumie w mojej 12-pin wtyczce widziałem bodajże tylko 2 używane piny... :eusathink:

Dobra, sam sobie odpowiem...tak, da się wstawić przetwornicę 4-pin zamiast 12-pin i nie ma z tym aż tyle roboty :decayed: .

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, pada mi przetwornica Xenonu. Wytargałem lampę i wiem już, że mam przetwornicę Valeo 12-pinową. Akurat tak się składa, że mam na stanie Valeo 4-pin w nienagannym stanie :P.

I tutaj moje pytani: da się to jakoś podmienić?

W sumie w mojej 12-pin wtyczce widziałem bodajże tylko 2 używane piny... :eusathink:

Dobra, sam sobie odpowiem...tak, da się wstawić przetwornicę 4-pin zamiast 12-pin i nie ma z tym aż tyle roboty :decayed: .

hej mam taki sam problem pochwal się jak to zrobiłeś?

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem, jak w normalnej lampie, bo akurat u mnie były robione jakieś kombinacje. Ja miałem tylko dwa kable - napięcie i masa, na końcu kostka 12pin. Ktoś naciął oryginalne kable i wlutował dodatkowe, zakańczając je zwykłymi pinami, także wystarczyło wpiąć odpowiednio piny w 4-pinowej przetwornicy :decayed:. Możesz spróbować tak to załatwić, albo po prostu dorwać kostkę odpowiednią do "nowej" przetwornicy i przełożyć kabelki.

Opublikowano

żeby założyć przetwornicę 4pin zamiast 12pin kupujesz kostkę 4pin i przekładasz piny,różnica polega na grubości przetwornicy, 4pin jest cieńsza i jest montowana do bi-xenonu ,nie pamiętam tylko które piny są obsadzone,jutro mogę zerknąć,jeszcze jedno po wetknięciu kostki 4pin warto ją lekko złapać klejem na gorąco bo lubi się poluzować i nie łączy ,miałem tak u siebie

pin3 -masa(brązowy)

pin4-plus(czerwony)

Edytowane przez greg2505

Opublikowano

Dzięki temat opanowany wszystko działa

• 6 lat później...
Opublikowano

Panowie, jest ktos w stanie mi powiedziec gdzie kupie kostke 4 pin? przeszukuje internet i d*pa…

Opublikowano

spacer.png

Z takiego adaptera mozna byloby ja wziac. A probowales podjechac z przetwornica do jakiegoś typowo elektrycznego sklepu? Moze by cos dopasowali? 

Opublikowano
14 godzin temu, FishBB napisał:

spacer.png

Z takiego adaptera mozna byloby ja wziac. A probowales podjechac z przetwornica do jakiegoś typowo elektrycznego sklepu? Moze by cos dopasowali? 

ooo wlasnie czegos takiego potrzebuje, po pracy poszukam czy jest gdzies dostepny, dzieki bardzo stawiam piwko :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

To ja dam taki myk.. Po odcieciu boków kostki 12pin mamy idealnie dopasowana kostkę 4 pin. Nawet zapinka pasuje. Wystarczy kabelki przełożyć ?

IMG_20220302_180843.jpg