davidoff82 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Mam zatarty (prawdopodobnie) ahl w passacie. Auto pochodzi z 97 roku ma alu kolektor ssacy i o ile mi wiadomo nie ma egr. czy moge zastosowac silnik ahl z 99 roku z plastikowym kolektorem i egr? Ewentualnie jakie przerobki beda potrzebne, szczegolnie czy mam z dawcy zabrac ecu i wiazke? Slyszalem ze jeden z poprzecznych vag 1,6 jest technicznie taki sam i po zmianie misy i kolektora pasuje za ahl. Zna ktoś kod tego silnika? To bedzie AKL? Sprawa mega pilna.
neoxpl Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 jesli oby dwa ahl to powinny byc takie same przelozyc sam blok reszte ze starego i powinno dzialac.
damian88bk Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Z poprzecznych AEH i AKL powinny pasowac po przełożeniu miski bo głowice i bloki są takie same jak AHL
davidoff82 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzieki . jeden i drugi silnik ma oznaczenie ahl. Roznia sie wizualnie kolektorem i egr. Obie przepustnice na lince. oznaczenie komputera biorcy 3b0 907 557 a komputera dawcy 3b0 907 557 c. brac ten motor? edit: wtyczki do kompa takie same... Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez davidoff82
damian88bk Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 To przełóż tylko goły słupek a osprzęt cały zostaw swój kolektory wtryski wiązkę komputer itp.
davidoff82 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Moj silnik mial problemy z obrotami a ten chodzi idealnie dlatego chcialbym wsadzic komplet..
Rekomendowane odpowiedzi