Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam zamiar, w najblizszej przyszlosci zmienic moja sliczna B5 na cos innego... pewnie B6 :D W dieselku sie zakochalem(moje 1 auto w dieslu), wiec musi byc TDI, natomiast naped na przednia os delikatnie mnie irytowal (przyzwyczajenie do RWD i 4WD) :/ i w zwiazku z tym mam pytanko. Jak spisuje sie naped quattro w połączeniu z TDI (1.9 i 2.5). Jak ksztaltuje sie spalanie i osiagi. Mialem okazje troche pojezdzic A6 2.5 TDI 250KM quattro i auto wydawalo mi sie totalnie zamulone, turlało sie zamiast jechac (bycmoze trafilem na jakis wytyrany egzemplarz). wiadomo ze wieksza masa itd ale spodziewalem sie duzo wiecej :cool:

Za wszelkie informacje i pomoc wielkie THX

PS. Nie wiem czy post umiescilem w odpowiednim miejscu, ale wybaczcie-dopiero poznaje to forum:)

Opublikowano
Witam wszystkich.

Mam zamiar, w najblizszej przyszlosci zmienic moja sliczna B5 na cos innego... pewnie B6 :D W dieselku sie zakochalem(moje 1 auto w dieslu), wiec musi byc TDI, natomiast naped na przednia os delikatnie mnie irytowal (przyzwyczajenie do RWD i 4WD) :/ i w zwiazku z tym mam pytanko. Jak spisuje sie naped quattro w połączeniu z TDI (1.9 i 2.5). Jak ksztaltuje sie spalanie i osiagi. Mialem okazje troche pojezdzic A6 2.5 TDI 250KM quattro i auto wydawalo mi sie totalnie zamulone, turlało sie zamiast jechac (bycmoze trafilem na jakis wytyrany egzemplarz). wiadomo ze wieksza masa itd ale spodziewalem sie duzo wiecej :cool:

PS. Nie wiem czy post umiescilem w odpowiednim miejscu, ale wybaczcie-dopiero poznaje to forum:)

2,5 tdi 250 KM zamulone???cos krecisz :razz: jezdzilem 180 konnym i bylem w szoku.pewnie mial przeplywke walnieta :razz:
Opublikowano
Witam wszystkich.

2,5 tdi 250 KM zamulone???cos krecisz :razz: jezdzilem 180 konnym i bylem w szoku.pewnie mial przeplywke walnieta :razz:

Chyba koledze sie źle klepnęło i miało być 150KM :lol:

Opublikowano
Witam wszystkich.

Chyba koledze sie źle klepnęło i miało być 150KM :lol:

pewni emasz racje hugo :grin:

Opublikowano

upsss :oops: faktycznie sie zle kliknelo...bardzo zle. Oczywiscie chodzi o 150KM

PS. THX Hugo za przeniesieenie, a nie wykasowanie :D

Opublikowano

Mój się zbiera idealnie i niezamienił bym go na inny :wink:

Opublikowano

no tak... a Ty masz naped na 4 łapki??

Opublikowano
no tak... a Ty masz naped na 4 łapki??

niestety ośka :sad:

Opublikowano

Znaleźć B6 1,9TDi z napędem quattro to nie jest proste zadanie.Sam szukałem takiego zestawu przez ponad 4 miesiące i znalazłem tylko 2 sztuki , ale nie były warte uwagi , poddałem się i kupiłem ośke.Troche szkoda bo człowiek się przyzwyczaił do quattro przez te 8 lat.Ale nie narzekam i jestem bardzo zadowolony z zakupu :wink:

Opublikowano

no wlasnie. Chodziło mi o to jak diesle daja sobie rade z quattro :cool: To ze 2.5 150KMna osce wymiata jak glupie to ja wiem, jezdzilem i chcialem takie kupic. 1.9 115KM RWD tez daje sobie rade :grin:

Wiem, że to nie jest proste zadanie, ale mi sie nie spieszy :D Obecna A4 sipsuje sie idealnie wiec mam czas zeby szukac. Zastanawiam sie tylko czy jest sens, bo powiedzmy ze znajde takie, niebite,zadbane a sie okaze ze jezdzi tak jak to A6 o ktorym pisalem. No i lipa

Opublikowano

Kupuj i się nie zastanawiaj.Pojdziesz na wgranie programu i będzie ok 170KM i ok 400Nm i pozamiatane :cool:

Opublikowano
Kupuj i się nie zastanawiaj.Pojdziesz na wgranie programu i będzie ok 170KM i ok 400Nm i pozamiatane :cool:

Jeżeli chodzi o 2.5 tdi to juz się rozglądałem i takie rozsądne podniesienie mocy to 174 i 370 Nm ale cały czas się wacham

Opublikowano

Jeżeli chodzi o 2.5 tdi to juz się rozglądałem i takie rozsądne podniesienie mocy to 174 i 370 Nm ale cały czas się wacham

Ja miałem na myśli 1.9Tdi 130KM :wink:

Opublikowano
:grin: to jeszcze tylko trzeba przeanalizowac spalanie. Moze chociaz ktos ma dane fabryczne B6 1.9 2.5 i to samo w quattro??
Opublikowano
:grin: to jeszcze tylko trzeba przeanalizowac spalanie. Moze chociaz ktos ma dane fabryczne B6 1.9 2.5 i to samo w quattro??

1.9TDI quattro

310Nm/1900 obr/min

vmax 202km/h

0-100 10.6

Masa własna 1615kg

Śred.zużycie paliwa: 6.2l

2.5TDI quattro

370Nm/1500-2500 obr/min

vmax 222km/h

0-100 8,7

Masa własna 1720kg

Śred.zużycie paliwa: 7.8l

Opublikowano

a ośki jakie maja dane??

[ Dodano: 2006-06-24, 02:08 ]

dokladnie tutaj

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sorki za odkop ale temat jest na temat tego co szukam ;)

Planuję kupno A4 TDi i dziś znalazłem taką ofertę: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=120852817

jest to autko z napędem na 4 kółka. Bardzo prosiłbym o jakieś uwagi czy warto takie czy lepiej pozostać przy standardowym napędzie? Jaka jest różnica w spalaniu, w serwisowaniu i awaryjności?

Opublikowano

jimijoe, najpierw zapraszamy do newbie...

quattro-pewnie ze warto, jeden z najlepszych ukaldow przeniesienia napedu na 4 lapy :mrgreen: jezeli chodzi o awaryjnosc i serwisowanie to zadne dodatkowe koszty Cie nie czekaja, natomiast roznica w spalaniu jezeli chodzi o TDI z tego co sie orientuje to ok 1l/100km

Opublikowano
roznica w spalaniu jezeli chodzi o TDI z tego co sie orientuje to ok 1l/100km

Murzyn, troche chyba przesadziles, moze jakies 0,5l to sie zgodze.

jimijoe, jak kupisz Q to bedziesz tylko pozniej takie chcial kupowac, a szczegolnie po zimie.

Jednym slowem polecam ten naped, co do ogloszenia to przebieg podejzany, a cena to juz samnie wiem.

Opublikowano

Według mnie też warto pokusić się o napęd 4x4. Jeszcze miesiąc temu też zastanawiałem się co kupić i wybrałem ten rodzaj napędu. Jak narazie ( po miesiącu jazdy :twisted: ) czuję zdecydowaną różnicę przy jeździe po krętych drogach - zakręty możesz pokonywać przy większej prędkości niż tradycyjna 1 ośka. W zimie jeszcze nie jeździłem ale z tego co piszą posiadacze quatro to też jest zdecydowanie lepiej. Sumując to wszystko polecam. :smile: