Emejcz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Po zmianie chłodnicy zauważyłem, że górna szybkozłączka węża nie jest idealnie i szczelna i jest tam wilgotno. Wie ktoś czy w tym typie węża uszczelka jest wymienialna czy trzeba kupić całego węża?
rafal9119 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 jak byś mogł uzupełnij profil o wiele latwiej nam bedzie ci pomoc
Mesiah Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Oring jest wymienialny na 99% jeśli to szybkozłączka. Wyjmujesz pierwszy plastykowy pierścień podważając go dookoła śrubokrętem i masz gumową uszczelkę na wierzchu. Oringi powinieneś mieć w komplecie z chłodnicą. W tamtym tygodniu zakładałem u siebie Nissens'a i wszystko było w pudełku. No chyba , że kupiłeś chińczyka za 140zł wtedy jest golas i sama chłodnica nie wytrzyma dłużej jak jedną dwie zimy (przerabiałem dwie tanie różnych firm) Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez Mesiah
Emejcz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Uzupełniłem profil. Nie widziałem, że po zmianach na forum znikneły z niego wszystkie infomacje... No niestety kupiłem jakąś polską taniochę i nic do niej nie dodali Mam nadzieję, że trochę potrzyma, bo poprzednia i chyba oryginalna już trochę ciekła to raz, a dwa to w środku była rdza jakich mało więc miałem zaraz cały świeży płyn usyfiony.Dobra, a jak oring jest wymienialny to mogę go normalnie gdzieś dostać czy muszę sztukować? Na ETCE niestety nie mogłem go znaleźć... może źle szukałem.
Mesiah Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Nic nie sztukujesz. Jedziesz w miasto i szukasz po wymiarze. Jeśli mieszkasz w takiej dziurze jak ja w najgorszym wypadku skończysz na allegro. Mierzysz i piszesz do jakiegoś pierwszego większego sklepu z zapytaniem. Zawsze coś dobiorą nawet jeśli nie mają tego w ofercie. Co do profilu sam nie zauważyłem , że dane znikły. Dopiero MOD mnie upomniał
MATIUS Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 oringu poszukaj sobie albo na kasprzaka w uszczelce albo podjedz do gabreila na obywatelską
Emejcz Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Oring wymieniony. Kupiłem w Uszczelce. Póki co sucho oby tak dalej.Wizualnie nie było niby różnicy, ale przy wciskaniu węża z tą nową było znacznie ciężej co sugeruje zużycie starej.
Mesiah Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Ciężko=szczelnie. Zawsze składam takie rzeczy na płyn do garów. Wszystko wchodzi jak masło i nie uszkadzają się uszczelki. Polecam.
Emejcz Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2014 No ja posmarowałem lekko króciec płynem chłodniczym, bo na sucho za chiny nie mogłem wcisnąć
Rekomendowane odpowiedzi