Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Cieknie górny wąż chłodnicy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zmianie chłodnicy zauważyłem, że górna szybkozłączka węża nie jest idealnie i szczelna i jest tam wilgotno. Wie ktoś czy w tym typie węża uszczelka jest wymienialna czy trzeba kupić całego węża?

Opublikowano

jak byś mogł uzupełnij profil o wiele latwiej nam bedzie ci pomoc

Opublikowano (edytowane)

Oring jest wymienialny na 99% jeśli to szybkozłączka. Wyjmujesz pierwszy plastykowy pierścień podważając go dookoła śrubokrętem i masz gumową uszczelkę na wierzchu.

Oringi powinieneś mieć w komplecie z chłodnicą. W tamtym tygodniu zakładałem u siebie Nissens'a i wszystko było w pudełku. No chyba , że kupiłeś chińczyka za 140zł wtedy jest golas i sama chłodnica nie wytrzyma dłużej jak jedną dwie zimy (przerabiałem dwie tanie różnych firm)

Edytowane przez Mesiah
Opublikowano

Uzupełniłem profil. Nie widziałem, że po zmianach na forum znikneły z niego wszystkie infomacje... :)
No niestety kupiłem jakąś polską taniochę i nic do niej nie dodali :P Mam nadzieję, że trochę potrzyma, bo poprzednia i chyba oryginalna już trochę ciekła to raz, a dwa to w środku była rdza jakich mało więc miałem zaraz cały świeży płyn usyfiony.
Dobra, a jak oring jest wymienialny to mogę go normalnie gdzieś dostać czy muszę sztukować? Na ETCE niestety nie mogłem go znaleźć... może źle szukałem.

Opublikowano

Nic nie sztukujesz. Jedziesz w miasto i szukasz po wymiarze. Jeśli mieszkasz w takiej dziurze jak ja w najgorszym wypadku skończysz na allegro. Mierzysz i piszesz do jakiegoś pierwszego większego sklepu z zapytaniem. Zawsze coś dobiorą nawet jeśli nie mają tego w ofercie.

Co do profilu sam nie zauważyłem , że dane znikły. Dopiero MOD mnie upomniał:)

Opublikowano

oringu poszukaj sobie albo na kasprzaka w uszczelce albo podjedz do gabreila na obywatelską

Opublikowano

Oring wymieniony. Kupiłem w Uszczelce. Póki co sucho :P oby tak dalej.
Wizualnie nie było niby różnicy, ale przy wciskaniu węża z tą nową było znacznie ciężej co sugeruje zużycie starej.

Opublikowano

Ciężko=szczelnie. Zawsze składam takie rzeczy na płyn do garów. Wszystko wchodzi jak masło i nie uszkadzają się uszczelki. Polecam.

Opublikowano

No ja posmarowałem lekko króciec płynem chłodniczym, bo na sucho za chiny nie mogłem wcisnąć :P

Opublikowano

I git. Aby do przodu.