Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wycieraczki bosch twin nie pasują pod ori mocowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

nie no ramiona są ori, ale te bosche jak widzę to wszystkie są takie nie udane? :facepalm:

Opublikowano

Noxes, masz możliwość aby zmienić ramiona na takie jak kilka postów wyżej? Wtedy wycieraczki w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym da radę kupić.

Wiem ze to nie jest jakieś błyskotliwe rozwiązanie, jednak nic innego nie przychodzimi do głowy, a nie spotkałem się jeszcze z takim mocowaniem

Opublikowano

Jak kupowałem do swojej b6 wycieraczki to sprzedawca mówił że z Boschami są problemy bo bede musiał coś przekładać i zaproponował mi valeo, żadnych problemów, jakość wycierania to pogrom

Opublikowano
  • Autor

Ja widzę, ze wszystkie bosche mają to samo mocowanie i nie ma w moich nic co mógłbym przełożyć. Przeżucę same gumki z nowych do starych i też będzie.

Opublikowano

To najtańsza opcja.

Tylko nie kupuj samych najtańszych gumek.

Ja je wywaliłem po kilkunastu kilometrach w deszczu.

Strasznie stukały przy odwracaniu ruchu.

Kupiłem z piórami na odpowiedni wymiar i poprzekładałem same gumy.

Opublikowano

Ja mam mocowanie z bolcem. Kupiłem valeo za 125 zł miał być idealne do tego modelu. Jednak nie chcą wejść, tak jak by ten otwór do mocowania był za mały...

http://dam-tech.pl/upload/wycieraczki/bosch_aerotwin_blistry/mocowanie933s_dam_tech_final.jpg?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=430&width=700

Edytowane przez Cez032

Opublikowano

Reklamuj.

Opublikowano

Jeśli chcesz zostawić ori tak jak jest to wymień same gumki.
Ale nie z tych najtańszych.
Ja tak robię i jest ok.

Kolego czyli takie gumki będą dobre do oryginalnych piór bosch aerotwin?

Opublikowano

Nie wiem.

Mi bardziej chodziło o to by w orginalnych piórach (te na system klik) wymienić same gumki.

Opublikowano

Valeo wycieraczki zwróciłem, ale w sklepie innych nie mieli....

Opublikowano

Podłączę się do tematu, bo sam mam problem z wycieraczkami i jestem w kropce...

Problem jest tego typu, że mam oryginalne ramiona z tym przedziwnym mocowaniem i podczas działania wycieraczek ta od strony kierowcy w momencie powrotu ze skrajnej pozycji strasznie stuka! Zamieniłem pióra miejscami i jest tak samo - ba! nawet gorzej :kwasny: Czy to może świadczyć o uszkodzeniu (np. o skrzywieniu) ramienia?

Sprawdzałem ceny wycieraczek i ceni się to dziadostwo dosyć, może spróbować zmienić same gumki? Ale czy to stukanie nie jest spowodowane uszkodzeniem metalowego stelaża pióra?

Poczytałem też o wymianie ramion na te aero (skłaniam się ku temu coraz bardziej, bo obecne ramiona są do malowania/wymiany) i wiem, że komplet kosztuje ok 250zł. Wydaję mi się, że polecicie wywalić to dziwne mocowanie i zainswestować w aero, ale tak naprawdę to mało rozwiązuje problem, bo przy kolejnej wymianie nadal pióra będą dosyć drogie...

Doradźcie coś :facepalm:

Opublikowano

Pióra już masz luźne dlatego stuka.

Miałem to samo.

Rozbierałem je w drobny mak,dociskałem delikatnie kombinerkami wszystkie przeguby i poskładałem.

Cisza jak makiem zasiał.

Zero stuku.

Opublikowano

jak będzie chciał wymienić całe ramiona to wymień na te standardowe z mocowaniem "U"

Opublikowano

Zakupiłem ostatnio wycieraczki Niemieckie areo, firma mało ważna a do nich adaptery pod ori mocowania. Mocowania są po 8 zł i pasują super.

Opublikowano

jak będzie chciał wymienić całe ramiona to wymień na te standardowe z mocowaniem "U"

Są takie do A4 B6? Jeśli tak to poproszę o jakiś numer.

A tak na marginesie, da się przełożyć same gumki w aero? Bo mam możliwość kupienia używanych ramion za 120zł, ale nie wiadomo w jakim stanie pióra będą, a kupując nowe wycieraczki za ok. 100zł to już wychodzi ponad 200zł, a za 250zł jest nówka z ASO, a tak to bym gumki zmienił (jeśli się da) i koszt tego zabiegu byłby przyzwoity :decayed:

Edytowane przez holker

Opublikowano

Kup nowy zestaw ramiona s piórami aero i po klopocie. Potem za ok 100 kupujesz aero pióra valeo. Gumki tez idzie wymieniać ale nie znam numeru zestawu naprawczego.

Opublikowano

Wybór padł na nowy komplet ramion i piór z ASO ;) w następnym tygodniu powinno przyjść mam nadzieję, że będzie cisza podczas deszczu :)

Gumki tez idzie wymieniać ale nie znam numeru zestawu naprawczego.

Co do gumek to etka mówi o 895955429A, ale to jest do piór NIEaero. Do aero w ASO samych gumek chyba nie ma. Ale może się przełożyć same gumki z innych płaskich piór. Będę myślał jak się zużyją te, które teraz dostanę.

Opublikowano

Kupiłem kiedyś przez pomyłkę dwa zestawy naprawcze aero ale nie do audi i nie pasowało. Tyle tylko, ze komplet gumek kosztował 80 PLN w przeliczeniu a na allegro kupiłem zestaw piór aero za niewiele ponad 90 PLN. Z tymi gumkami to jest trochę średni interes. Owszem pióra z Aso koszyuja trochę więcej ale ja nie widzę różnicy miedzy nimi a valeo. No poza tym tylko, ze valeo ma ten bolesny swój znaczek na piórach in wygląda to jak gówno w lesie.

To za 90 to oczywiście valeo dedykowane, zamiennik dla tych produkowanych przez SWF ( czyli valeo i tak) dla Audi.

Opublikowano

Panowie sukces. Kupiłem wycieraczki marki OXIMO za 45 zł komplet i śmigają jak ta lala :banan: