Opublikowano 24 Stycznia 201511 l Kabla nikt u mnie nie przeciął ale zauważyłem coś innego. Kupiłem sterownik o kodzie 4Z7 907 357 i taki również siedzi u mnie (podejżewam że fabryczny) ale na tych sterownikach jest jeszcze drugi nr 5LA 008 081-10 a u mnie siedzi 5LA 008 081-07. Czy są dwa rodzaje tych sterowników? Czy ktoś kumaty może mi to wytłumaczyć?
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l 4Z7907357 to prawidłowy numer sterownika pozostałe numery to prawdopodobnie numery serii sprawdzałeś połączenie na innym kablu?
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l Tak sprawdzałem na kilku urządzeniach i nigdzie się nie łączy, a co do tego przypuszczalnego numeru serii to chyba nie ,ponieważ na alledrogo są tylko dwa rodzaje i obydwa mają numer części 4z7... ale róznią się tym drugim. Może jeden jest od bixów?
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l Ten który podałeś jest właśnie od Bixenonów z B6 jeżeli podmieniałeś przewody od VCDS i sterowniki to wychodzi że gdzieś po drodze na kablach masz przerwę..
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l Czyli ten z końcówką 07 jest od bixów czy ten z końcówką 10? I czy w ogóle różni się ten od bi od tego od zwykłych, czy tylko do skrętnych jest inny? Edytowane 24 Stycznia 201511 l przez GOLI
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l Podejrzewam że ten drugi numer to seria. Może ktoś bardziej ogarnięty w numerologii się wypowie czy dobrze myślę
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l Bo może ja się kopie z życiem a kupiłem nie taki sterownik. Zauważyłem też, że te z końcówką 10 są młodsze, mój kupiony jest ze skody z '07
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l Hmm te sterowniki byłe pakowane do wielu wolswagenowtych. Często jest z nimi taki problem że potrafi się w nich w środku skroplić woda z powietrza i wtedy pozostaje na obwodach drukowanych taki nalot, który powoduje mikrozwarcia które powodują brak komunikacji ze sterownikiem. Jak Ci się uda się to zobacz w jakim stanie jest płytka w środku jak ma nalot to taki sterownik może Ci nie działać tym bardziej jeśli kupiłeś od SKODY bo w skodzie ten sterownik znajduje się w bagażniku przy błotniku gdzie jest sporo wilgoci i ze skody raczej bym Ci nie polecił kupowania. jeśli już to od B6 - jest w kabinie i w dość suchym miejscu
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l no mam go własnie w ręku i po rozebraniu, w środku, jest idealnie czysty. Mimo wszystko wielkie dzięki za pomoc A powiedz mi jeszcze jedno, VCDS czy inny VAG łączy się bezpośrednio z tym sterownikiem czy z jakimś innym modułem ? Edytowane 24 Stycznia 201511 l przez GOLI
Opublikowano 22 Marca 201511 l Autor Dziękuję za wszelkie informacje. Kupiłem Bixenony skrętne i zamontowałem u mechanika i śmiga jak złoto Teraz szukam zderzaka ze spryskami, żeby nie zarobić mandatu :/ Może ma ktoś na sprzedaż zderzak przód ze spryskami ? Kolor LX7Z najlepiej
Opublikowano 23 Marca 201511 l Jeśli chodzi o B7 to niektórzy opanowali temat sprysków poprzez kupienie zaślepek od sprysków delikatnym ich przycięciu i po prostu naklejenie w miejsce gdzie powinny być wycięcia na spryski. Widziałem taki patent w amerykańcu gdzie sprysków nie ma fabrycznie i powiem Ci że całkiem nieźle to wyglądało no i przeglądy przechodziło bez problemu
Opublikowano 3 Kwietnia 201511 l Mój temat rozwiązany, oddałem auto do elektryka i jego komp bez problemu łączy się z modułem 55, okazało się że mam uwalony czujnik przy przednim wahaczu, po zmianie tego czujnika, błąd w liczniku zniknął a poziomowanie działa aż miło. Czyli ori Viaken i (pewnie podrabiany) VCDS nie dały rady
Opublikowano 3 Kwietnia 201511 l Już kilka razy Viaken nie dał rady ostatnio nie chciał się znajomemu podłączyć pod Multritronika a zwykły szajs za 30 zł podpinał się i zaczytywał dane
Opublikowano 12 Kwietnia 201511 l Mam gdzieś w starym lapku vag-com 311 i jakiś kabelek, po świętach sprawdzę co to jest warte Temat ogarnięty, najtańszy kabel z aledrogo i "polski vag 4.9" ściągnięty z neta, pobił Viakenowskie sprzęty, połączyłem się z wszystkim na co miałem ochotę
Opublikowano 18 Października 20169 l witam. Również mam problem z LWR Vag nie komunikuje się wogole że sterownikiem. Taki mam sterownik. Ale coś nie pasuje bo na nim jest rok 2008 a auto mam 2010 Oryginalnie ma ksenon plus. Wie ktoś od jakich lamp jest ten sterownik a jaki ew. musiał bym posiadać jeśli mam nieskrętne.? Dzięki. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 18 Października 20169 l jaki scan ? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Auto ma xenon plus. pod schowkiem.jest ten sterownik tylko rok na nim mi nie pasi. Sprawdzę jeszcze czy mam czujniki na wahaczach Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 18 Października 20169 l jaki scan ? podepnij VAGA ( nie wiem jaki masz) i zczytaj sterowniki zapisz je ( skopiuj) i wrzuc tu
Opublikowano 19 Października 20169 l Na początek sprawdź bezpiecznik, potem do sprawdzenia masa na sterowniku.