Kejsi Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Audi 4 b5 1.6 ahl po odpaleniu po dłuższym postoju zapali normalnie na benzynie ale przy delikatnej próbie dodania gazu obrotu spadają do około 300 i się dlawi, przy daniu obrotów po odpalaniu na 2 tys wszystko jest ok ale jak puszcze to spadną do tych 300 i znowu go telepie xd Na LPG jest okej i jak odrazu rusze nawet na benzynie tez jest ok. Zero błędów jedynie sporadycznie lambda ale to z gazu, uszkodzony termostat albo czujnik temperatury bo nie łapie temperatury, może przez to? Zaraz idę wyczyścić przepustnice tak rekreacyjnie może coś pomoże napewno nie zaszkodzi :-P
kuubeek Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Sprawdz węże podcisnienia.moze łapie gdzies lewe powietrze i go muli.miałem podobne objawy i okazalo sie ze jeden waz byl caly przegnity.po wymianie jak reka odjoł
Kejsi Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Tylko ze jak pale z gazu to jest spoko, po około 3 min na benzynie tez jest spoko ;-)
kuubeek Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 no wlasnie jak lapie lewe powietrze cieple po rozgrzaniu silnika to sie nie dusi.tylko objawy byly jak bylo chlodno na zewnatrz.jak jest cieplo i w komorze silnika tez jest cieplo to objawy byly minimalne albo wcale.pozdrawiam
Timek Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Czujnik temperatury wymien i wyczyścić oraz zaadoptuj przepustnice powinno pomoc miałem to samo
Kejsi Opublikowano 14 Września 2014 Autor Opublikowano 14 Września 2014 Czujnik temperatury zmieniony dalej to samo, teraz dusi się tylko na 5 sekund i cisza, musze mu tylko gazu dać po odpaleniu odrazu
Timek Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Spróbuj z ta przepustnica w necie jest dużo poradników jak to zrobić samemu.
Kejsi Opublikowano 15 Września 2014 Autor Opublikowano 15 Września 2014 Z mechanika samochodowa to ja nie mam problemów problemu, sam pierścienie i panewki zmieniłem wiec raczej przepustnica to pikuś, ale to nie jej wina, z LPG pali normalnie
Rekomendowane odpowiedzi